Μεγάλη νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγράφηκε στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Τύρναβο, γεγονός που επιβεβαιώνει πως το ΚΚΕ ήταν από τους κερδισμένους των τελευταίων αναμετρήσεων.

Στην Πάτρα, ο Κώστας Πελετίδης εκλέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη εκλογική «μάχη» δήμαρχος, αγγίζοντας το 57%. Η Καισαριανή έγινε ξανά «κόκκινη» μετά τη νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του Ηλία Σταμέλου που επικράτησε με 62%.  Στο ΚΚΕ «γύρισε» και η Πετρούπολη καθώς ο Βαγγέλης Σίμος εκλέχθηκε ξανά δήμαρχος της πόλης, συγκεντρώνοντας 55,3%. Νέος δήμαρχος Χαϊδαρίου, για δεύτερη φορά εκλέχθηκε ο Μιχάλης Σελέκος που συγκέντρωσε 55,23%. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου κέρδισε το Δήμο Τυρνάβου, με τον ΣτέλιοΤσικριτσή να είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης.

Στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών το ΚΚΕ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» κατάφερε να κερδίσει 5 δήμους. Από το βράδυ όμως της 8ης Οκτωβρίου στο νησί της Ικαρίας, το ΚΚΕ αναδείχθηκε και πάλι πρώτο κόμμα, συγκεντρώνοντας 35,86%. Επομένως, ο Περισσός στη «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών κατάφερε να κερδίσει 6 δήμους.

Κουτσούμπας: Αυτές οι δημοτικές αρχές θα αποτελούν στήριγμα για τον λαό

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που και στο β' γύρο τίμησαν με την ψήφο τους την “Λαϊκή Συσπείρωση” με το γαρύφαλλο»,  είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μιλώντας για τους δήμους που κέρδισε το ΚΚΕ, σημείωσε: «Οι δημοτικές αυτές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους».

«Συνολικά επιβεβαιώνεται και με τα σημερινά αποτελέσματα ότι, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό ακόμα, σταθεροποιείται και ενισχύεται συνεχώς, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Για να δυναμώσουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είμαστε εδώ και συνεχίζουμε» είπε επίσης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του Δ. Κουτσούμπα: 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Κυριακής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών βρέθηκε στο περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή.