Σφοδρή κόντρα ξέσπασε στο Πέραμα μεταξύ του απερχόμενου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Λαγουδάκη και της βουλευτού Β΄ Πειραιώς Νίνας Κασιμάτη, η οποία συγκαταλέγεται στον κύκλο των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη.

Αντιδράσεις για τη στήριξη της Κασιμάτη στον Λαγουδάκο

Η βουλευτής έδωσε γραμμή υπέρ του Γιάννη Λαγουδάκου, υποψήφιου προερχόμενου από τη ΝΔ, κι αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς επισήμως η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα ήταν αυτή της μη στήριξης σε κανέναν από τους δύο υποψήφιους του β΄ γύρου. Σημειώνεται ότι τόσο ο Γιάννης Λαγουδάκος με την παράταξη «Πέραμα Όλοι Μαζί» όσο και ο Δημήτρης Γκανάς με την παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» που πέρασαν στον β΄ γύρο προέρχονται από τη ΝΔ.

Η Νίνα Κασιμάτη, η οποία προσμετράται σε όλους όσοι στην Κουμουνδούρου ζητούν την επιστροφή στις αρχές και τις αξίες της Πατριωτικής Αριστεράς, επέλεξε να στηρίξει τον κ. Λαγουδάκο, τον οποίο χαρακτήρισε δημοκρατική και προοδευτική επιλογή. Με το αιτιολογικό ότι η ίδια δεν νίπτει τας χείρας της απέναντι στη στοχοποίηση που δέχεται από τους Σπαρτιάτες, των οποίων η ψήφος φαίνεται να κατευθύνεται στον κ. Γκανά.

Πυρά από Λαγουδάκη κατά της Κασιμάτη

Σε δήλωσή του ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης («Μαζί για την Ανατροπή») εγκαλεί τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας πως «ξεπερνά κάθε όριο αλαζονείας και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς». Και συνεχίζει ο απερχόμενος δήμαρχος: «Η πρωτοβουλία της Νίνας Κασιμάτη να στηρίξει ανοιχτά τον συγκεκριμένο συνδυασμό, όταν η παράταξή μας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο στον δεύτερο γύρο, αποτελεί προσωπική και μόνο επιλογή της και ενέργεια πρωτόγνωρα απαράδεκτη».

«Τοπικοί στρατηγοί της συντριπτικής ήττας»

Η βουλευτής απάντησε με ανάρτησή της η οποία δείχνει στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου τους υπεύθυνους των επιθέσεων που δέχτηκε κάνοντας λόγο για «τοπικούς στρατηγούς» και «κεντρικούς στρατηγούς» και αναφορές στη «συντριπτική ήττα» των εθνικών εκλογών, ενώ παράλληλα κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει Χάρη Δούκα στην Αθήνα, Στέλιο Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη και Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα.

«Με τους τοπικούς στρατηγούς της συντριπτικής ήττας, που λειτουργούσαν ως παραρτήματα των κεντρικών στρατηγών της συντριπτικής ήττας (και σήμερα μου επιτίθενται σκαιά, επειδή ανέλαβα το δημοκρατικό καθήκον να αποτρέψω στο μέτρο των δυνάμεών μου την επιρροή των “Σπαρτιατών” στον Δήμο Περάματος για τα επόμενα πέντε χρόνια, σε αντίθεση με εκείνους όπως αποδεικνύεται) θα ασχοληθώ άλλη μέρα. Δεδομένης λοιπόν της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας εύχομαι να έχουν επιτυχία οι: Χάρης Δούκας, Στέλιος Αγγελούδης, Κώστας Πελετίδης. Προχωράμε», σχολίασε η κυρία Κασιμάτη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»