Η ΟΝΝΕΔ συμπληρώνει σήμερα 49 χρόνια από την ίδρυσή της, στις 17 Οκτωβρίου 1974.


«Η ΟΝΝΕΔ πρωταγωνιστεί στα πολιτικά δρώμενα της χώρας»

Ο πρόεδρός της Oρφέας Γεωργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, γιορτάζουμε την 49η επέτειο από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Της Οργάνωσης που από το 1974 έως σήμερα, έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία, με βασική πυξίδα την προσφορά στην πατρίδα και τον άνθρωπο.

Το όνομα της ΟΝΝΕΔ έχει αποτυπωθεί στην συλλογική μνήμη ως συνώνυμο της δυναμικής παρουσίας και της αφοσίωσης προς την κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

Η Οργάνωσή μας, έχει επιδείξει διαχρονικά συνέπεια και ακεραιότητα, τασσόμενη πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Στην κοινωνία μας, αλλά και στο ακαδημαϊκό περιβάλλον μέσω της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΟΝΝΕΔ ήταν πάντα πρωτοπόρα, εκφράζοντας με σθένος τις πεποιθήσεις της και υποστηρίζοντας αναμφίβολα τις μεγάλες εθνικές αποφάσεις.

Η πλούσια ιστορία, οι αξίες και τα ιδανικά της ΟΝΝΕΔ μας γεμίζουν υπερηφάνεια, σεβασμό για τις γενιές που πέρασαν και μας άφησαν μια σπουδαία κληρονομιά, αλλά ταυτόχρονα ευθύνη για τις γενιές που έρχονται.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες, για κάθε νέα και κάθε νέο που θέλει να δημιουργήσει και να δει τον τόπο του να πηγαίνει μπροστά. Ειδικά σήμερα, που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν επαναφέρει τους νέους στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας.

Με την εμπιστοσύνη που εκδηλώνεται από τον Πρωθυπουργό, αναθέτοντας σημαντικές θέσεις σε νέους ανθρώπους που προέρχονται από τα «σπλάχνα» της Οργάνωσης, καθώς και με στρατηγικά μέτρα και αποφάσεις για την ενίσχυση των νέων, η ΟΝΝΕΔ πρωταγωνιστεί στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Έχουμε όραμα για την Ελλάδα που αξίζουμε, παρέχοντας ιδέες, προτάσεις και λύσεις, προκειμένου σε βάθος δεκαετίας να μπορούμε να κοιτάζουμε πίσω και να είμαστε υπερήφανοι για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίσαμε στη δημιουργία της Ελλάδας του 2030.

49 χρόνια ΟΝΝΕΔ, 49 χρόνια γράφουμε ιστορία πάντα στην πρωτοπορία!

Η 49η επέτειος από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ είναι αφιερωμένη στη μνήμη του δικού μας Αντώνη Μαγγλάρη, του πρώην Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ, ενός αγωνιστή της παράταξης που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας».