Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης παρέστη σήμερα, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Ειδικότερα ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης παρέστη στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ, στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, και τέλος, στην παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών – μαθητριών, προσκόπων – οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με ιδιαίτερη τιμή παραβρέθηκα σήμερα στην Έδεσσα, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, για τις εορταστικές εκδηλώσεις...

Δημοσιεύτηκε από Διονύσης Σταμενίτης - Dionisis Stamenitis στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023

Ο κ. Σταμενίτης, μετά το πέρας των εκδηλώσεων αναφέρθηκε στη θυσία και τον αγώνα των προγόνων μας που υπερασπίστηκαν την πατρίδα και την παρέδωσαν ελεύθερη στις επόμενες γενιές: «Σαν σήμερα, το 1912, η Έδεσσα απελευθερώνεται από τον τουρκικό ζυγό και όλη η περιοχή εντάσσεται στο ελληνικό κράτος. Είναι μια ημέρα γιορτής, είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη Έδεσσα, μια ελεύθερη Μακεδονία, μια ελεύθερη πατρίδα. Η θυσία τους μας γεμίζει συγκίνηση και περηφάνεια, και μας υπενθυμίζει πόσα μπορούμε να καταφέρουμε όταν είμαστε ενωμένοι.
Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλες τις Εδεσσαίες και όλους τους Εδεσσαίους. Χρόνια πολλά στην Έδεσσα, πάντα Ελεύθερα!»