Οι ανάγκες στα θέματα της καθημερινότητας ήταν τόσο μεγάλες που δημιούργησαν αυτό το ποσοστό που γεννά ευθύνες, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Ο κ. Αγγελούδης είπε πως ήταν επιλογή του να μην ζητήσει στήριξη.

Ανέφερε πως στο πρώτο τρίμηνο θα δοθεί έμφαση στην καθαριότητα και στον δημόσιο χώρο καθώς όπως είπε είναι σε εγκατάλειψη κράσπεδα και δρόμοι.

Τόνισε πως η Θεσσαλονίκη δέχεται υστερήσεις σε θέματα που διεκδικεί όπως το Μετρό.

Τέλος, σημείωσε πως εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέλιου Αγγελούδη

Οι ανάγκες στα θέματα της καθημερινότητας ήταν τόσο μεγάλες που δημιούργησαν αυτό το ποσοστό το οποίο γεννά προσδοκίες και ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες.

Αναφορικά με την επιλογή του να μην ζητήσει στήριξη: Από την αρχή ήταν μια επιλογή να μην ζητήσω στήριξη προσωπικά ο ίδιος και ο συνδυασμός για να μπορέσω να έχω τη δυνατότητα να υπάρχει μια διαπαραταξιακή και μια αντιπροσωπευτική συμμετοχή. Πιστεύω ότι η πόλη χρειάζεται μια ανοιχτή κίνηση που να μπορεί να οδηγήσει όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη ενωτική προσέγγιση την επόμενη μέρα.

Ερωτηθείς αν κακώς το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τον πιστώσει στις νίκες του λόγω και της σχέσης του με τον κ. Βενιζέλο: Εξ απορρήτων δεν ήμουν κανενός, ήμουνα φίλος από τα πανεπιστήμια και στενός συνεργάτης, τώρα το τι είναι κακό και το τι είναι καλό στη ζωή θα το δείξει η ζωή.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες του για τη Θεσσαλονίκη: Το προσωπικό και το συλλογικό στοίχημα και το οποίο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τους τρεις πρώτους μήνες, είναι η καθαριότητα και αυτό που λέμε δημόσιος χώρος. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να λύσει το θέμα της καθαριότητας, εκεί θα γίνει η μεγάλη μάχη σε ότι αφορά την προσπάθεια μας, και δεύτερον δημόσιοι χώροι οποίοι είναι εγκαταλελειμμένοι και δεν αναφέρομαι στα πάρκα και στις πλατείες που δεν συντηρούνται, μιλάμε για τα κράσπεδα, οι δρόμοι είναι σε τέτοια εγκατάλειψη... Δηλαδή έχω μετρήσει κατά τη διάρκεια της 9μηνης περιοδείας που έκανα στις γειτονιές της πόλης δεκάδες περιπτώσεις ανθρώπων που μου λέγανε «έπεσα, τραυματίστηκα». Αν δεν λυθούν αυτά δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω.

Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι η ΝΔ έχει πρόβλημα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης: Δεν είναι κομματικό το θέμα δηλαδή δεν έχει να κάνει αυτό καθεαυτό με τη λειτουργία του συγκεκριμένου κόμματος. Η Θεσσαλονίκη δέχεται πολλές υστερήσεις στα θέματα που κατά καιρούς διεκδικεί. Δηλαδή για παράδειγμα σε λίγο θα συμπληρωνόταν μισός αιώνας για να αποκτήσει τη μοναδική γραμμή μετρό η οποία είναι 9-10 χιλιόμετρα, όταν έχει καταντήσει να είναι μια πόλη ματαιωμένων σχεδίων, συνεχώς ανακοινώνεται κάτι το οποίο είτε μέσα από μια διαιρετική κουβέντα στη Θεσσαλονίκη είτε μέσα από αβελτηρίες της κεντρικής διοίκησης ματαιώνεται τότε σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να υπάρχει μια διεκδίκηση από το πολιτικό προσωπικό, δεν υπήρχε άρα φτάνουμε σε ένα σημείο αυτό να έχει διαμορφώσει μια διαπιστευμένη πλέον τέτοια κατάσταση που όταν έρχεται ένα χρίσμα που πάει να επιβληθεί σε αυτή την περίπτωση υπάρχει αντίδραση.

Ερωτηθείς αν θα καλέσει τον κ. Μπουτάρη για να του ζητήσει συμβουλές και συστάσεις και αν θα μιλήσει και με τον κ. Ζέρβα: Σήμερα έχω την πρώτη συνάντηση με τον φίλο μου τον Γ. Μπουτάρη. Δεν υπάρχει καμία δυσκολία να μιλήσω με οποιονδήποτε αν αυτό αφορά κάτι που θα είναι θετικό και καλό για την πόλη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μιλήσω ακόμα και με αυτούς οι οποίοι υπερέβησαν τα εσκαμμένα σε προσωπικές υποθέσεις. Δεν είναι προσωπικό το θέμα.