Στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία δηλώνει «περήφανη», στην αυτοκριτική Τσίπρα για τις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών, αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή.

«Στη ΝΔ κοιμούνται με το φάντασμα του Τσίπρα», είπε η κα Γεροβασίλη, με αφορμή το σχόλιο του Κωστή Χατζηδάκη για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον οποίο «ο Στέφανος Κασσελάκης έπαθε Τσίπρα», ενώ σε σχέση με την πιθανή επανενεργοποίηση του πρώην πρωθυπουργού στην πολιτική, είπε πως «έχει παραμερίσει». «Πατάμε γκάζι», σημείωσε επίσης μετά από μια περίοδο κλυδωνισμών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει αφήσει και το δημοσκοπικό της στίγμα μέχρι σήμερα.

«Εύχομαι καλή θητεία», είπε επίσης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάστηκε σήμερα στον στρατό.

Ειδικότερα, η κα Γεροβασίλη μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την περίοδο 2015-19 και αν αποτελεί μια σελίδα που γύρισαν στο ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαι βουλευτής από το Μάιο του 2012, έχω ζήσει όλες τις φάσεις του κόμματος, από κόμμα διαμαρτυρίας, σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε κόμμα που ανέλαβε την διακυβέρνηση. Για αυτήν την περίοδο είμαι πάρα πολύ περήφανη για όσα καταφέραμε παρόλες τις δυσκολίες. Αισθάνομαι ότι τα μεγάλα ζητήματα τα διαχειριστήκαμε υπέρ της Ελλάδας και της κοινωνίας με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα. Η παρακαταθήκη όλων αυτών των ετών μας καθορίζει μέχρι σήμερα».

Για την αυτοκριτική Τσίπρα για Novartis και τηλεοπτικές άδειες

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος έκανε πάντα ανοικτή αυτοκριτική, κάτι που δεν έχουμε δει από πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις που έριξαν τη χώρα στα βράχια. Έκανε και ανοικτή και δημόσια αυτοκριτική και αμέσως μετά το 2019. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει την πλήρη εικόνα για το τι συνέβη τότε και τον αντίκτυπο που είχε η πολιτική μας, στέκεται κριτικά απέναντί της και αυτό τον τιμά.
Από εκεί και πέρα, προφανώς συνέβησαν λανθασμένοι χειρισμοί, δηλαδή πολιτικές που επιλέξαμε, δεν καταφέραμε να φτάσουν στο στόχο τους».

Για το αν θα έπρεπε να ζητηθεί μια συγγνώμη

«Η Βουλή έπρεπε να επιλέξει αν θα ερευνήσει η ίδια το σκάνδαλο Novartis ή θα το επιστρέψει στη Δικαιοσύνη. Η επιστροφή στη Δικαιοσύνη δεν παρήγαγε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε να είχαν επιτευχθεί».

Για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πατάει γκάζι», όπως λέει και ο Στέφανος Κασσελάκης

«Προφανώς και όλες οι τελευταίες παρουσιάσεις των πολιτικών μας θέσεων, όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενόψει των Ευρωεκλογών θα αναδειχθούν και εκεί θα δώσουμε τη μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το αν πάει καλά δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κο Κασσελάκη

«Οι δημοσκοπήσεις ανταποκρίνονται στη στιγμή, τα τελικά μας σχόλια θα τα κάνουμε στις Ευρωεκλογές, μέχρι τις οποίες ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε κλυδωνισμούς και αυτό δεν παρήγαγε τα καλύτερα δημοσκοπικά αποτελέσματα».

Γεροβασίλη: 3,5 δισ. το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Για το σχόλιο του Κωστή Χατζηδάκη «ο κος Κασσελάκης έπαθε Τσίπρα», με αφορμή το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ κοιμάται ακόμα με το φάντασμα του Τσίπρα, δεν το ξεπέρασαν ποτέ και ο φόβος τους δεν κρύβεται. Τα μέτρα είναι κοστολογημένα στα 3,5 δισ», ενώ στην αναφορά πως το ΥΠΟΙΚ κοστολογεί στα 16 δις τον πρώτο χρόνο και στα 40 δισ. σε βάθος τετραετίας τα μέτρα που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Μας χωρίζει ένα χάος, η ΝΔ κάνει τους υπολογισμούς όπως την βολεύει. Το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό, απόλυτα κοστολογημένο και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα».

Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ξαναγυρίσει στην πολιτική

«Έχει αποχωρήσει, ασχολείται με θέματα ευρωπαϊκά και διεθνή. Νομίζω ότι παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει παραμερίσει για να δώσει δρόμο σε άλλη γενιά».

Για την ευχή που κάνει στον κύριο Κασσελάκη που ξεκινά τη θητεία του

«Εύχομαι καλή θητεία»

Για το αν θα είναι ενεργός μέσω social media

«Νομίζω ότι στο στρατό δεν μπορεί να είναι κάποιος ενεργός στα social media. Θα λείψει αυτές τις ημέρες, αλλά δεν σταματά η πορεία όλων ημών».