Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε δεξιό δήμαρχο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Φιλοθέη, όπου διαμένει και ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα, εξήγησε, με ανάρτησή της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα.

«Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», έγραψε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας την απάντηση που έδωσε σε φίλο της, όταν τη ρώτησε για το τι ψήφισε στις εκλογές.

Η Έλενα Ακρίτα μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, αποκαλύπτοντας ότι αν ασκούσε το εκλογικό της δικαίωμα στην Πάτρα θα ψήφισε τον εκλεγμένο δήμαρχο με τη στήριξη του ΚΚΕ Κώστα Πελετίδη, στο Χαλάνδρι τον Σίμο Ρούσσο, που είχε τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα Τρίκαλα, στις προηγούμενες εκλογές, τον νυν υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου. «Ψηφίζω ανεξάρτητα από κόμματα εκτός από τα φασιστικά», έγραψε.

Αναλυτικά η ανάρτησή της Έλενας Ακρίτα

Με ρώτησε φίλος γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στον περιοχή μου. Απάντησα αυτό.

«Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Στην Πάτρα θα ψήφιζα Πελετιδη, στο Χαλάνδρι Ρούσσο, στα Τρίκαλα Παπαστεργίου (στις προηγουμενες εκλογές) και στη Φιλοθεη τον δήμαρχο που έκανε τη γειτονιά μου καλύτερη».

Ψηφίζω ανεξάρτητα από κόμματα εκτός από τα φασιστικά.

Τι απαντά σε όσους της λένε ότι παραβίασε το καταστατικό

Η ανάρτησή της προκάλεσε και ορισμένα επικριτικά σχόλια, σχετικά με το κατά πόσο η επιλογή της παραβιάζει ή όχι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιον να της γράφει επικριτικά ότι οι κανόνες δεν τη δεσμεύουν «επειδή σε αντιδιαστολή με τον Στέφανο Τζουμάκα» στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Πήγαινε με στο Πειθαρχικό», ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα, που σε άλλο σημείο εξήγησε ότι την ενδιαφέρει η γειτονιά της «να είναι καθαρή, ασφαλής, φωτισμένη, πράσινη, φιλική και η δημοτική αρχή να εξυπηρετεί τους κατοίκους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μια άλλη χρήστης του Facebook την επέκρινε για τη στάση της, αντιπαραβάλλοντας για άλλη μια φορά με την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τον Στέφανο Τζουμάκα.

«Ποτέ δεν ψήφισα και ποτέ δεν πρόκειται να ψηφίσω σε αυτοδιοικητικές εκλογές με κομματικά κριτήρια. Εγώ ζω στη γειτονιά μου κι εγώ έχω άποψη για την καθημερινότητα μου.

Τον Τζουμάκα ας τον αφήσουμε έξω από τη συζήτηση. Σέβομαι την ιστορία του και δεν λέω περισσότερα», απάντησε.

Έκπληξη προκάλεσε και η επιλογή που θα έκανε στα Τρίκαλα στις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή τον νυν υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, με έναν χρήστη να αμφισβητεί το έργο του.

«Δεν είναι έτσι ο άντρας μου είναι από τα Τρίκαλα και τα ξέρω από τον αδελφό του που ζει μόνιμα εκεί. Ο Παπαστεργίου υπήρξε εξαιρετικός δήμαρχος», του έγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.