Το θέμα της ενότητας πέφτει στην πλευρά του προέδρου και της ηγετικής ομάδας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί µε ξύπνησες πρωί;» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα.

Τόνισε πως όλα στο κόμμα, όπως το συνέδριο, πρέπει να γίνουν άμεσα καθώς η εσωστρέφεια κάνει κακό στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ζήτησε να συνέλθει άμεσα ακόμα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή και τα συλλογικά όργανα.

Ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του προέδρου που θα αποδοκιμάζει όλα όσα γράφονται.

Τέλος, δεν απέκλεισε τον κίνδυνο διάλυσης του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, η Πέτη Πέρκα τόνισε:

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι η αποχώρηση Κούλογλου θα είναι η μόνη ή θα υπάρξουν και άλλες

Π.ΠΕΡΚΑ: Σε επίπεδο βάσης του κόμματος έχουμε πολλές τέτοιες αντιρρήσεις, αποχωρήσεις και τα λοιπά. Εγώ από την αρχή αυτής της διαδικασίας δηλαδή μετά την εκλογή του νέου προέδρου, λέω ότι το θέμα της ενότητας πέφτει στην μεριά του προέδρου και της ηγετικής ομάδας και κυρίως λεω γρήγορα συλλογικές διαδικασίες. Έπρεπε να γίνει αμέσως η Πολιτική Γραμματεία, γρήγορα η Κεντρική Επιτροπή, γρήγορα το συνέδριο μόνο έτσι λύνονται τα θέματα όσο τραβάει αυτή η εσωστρέφεια κάνει κακό και στο κόμμα αλλά και στην κοινωνία.

Αναφορικά με την ανάρτηση του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου του κ. Κασσελάκη, κ. Χατζησάββας

Π.ΠΕΡΚΑ: Είναι απαράδεκτο, δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Αν είναι κάτι άθλιο που συμβαίνει αυτό τον καιρό είναι αυτό που γίνεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν ξέρω από πότε αυτό το κόμμα έχει ανθρώπους που βρίζονται μεταξύ τους, αυτά δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Παρακαλώ για άλλη μια φορά να επικρατήσει η σύνεση και η σοβαρότητα και να συνέλθουν γρήγορα, όχι 11 Νοέμβρη αύριο, η Κεντρική Επιτροπή, τα συλλογικά όργανα. Δεν υπάρχει λύση έξω από αυτά και έχει κάνει και λάθος ότι δεν ενημερώνουν και τον κ. Κασσελάκη, δεν λειτουργεί ο πρόεδρος εκτός οργάνων «δεν έχω ανάγκη να καλέσω κανένα όργανο». Υπάρχει συντεταγμένο κόμμα με καταστατικό πρόσφατα ψηφισμένο.

Π.ΠΕΡΚΑ: Πρέπει να φανεί ότι η ηγετική ομάδα έχει μια γενναιοψυχία απέναντι σε μια μειοψηφία η οποία έχει πολύ συγκεκριμένα αιτήματα, ερωτήματα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Χαμηλά λοιπόν και πάμε συντεταγμένα να τα συζητήσουμε. Αυτή η ανθρωποφαγία που υπάρχει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κάνει πάρα πολύ κόσμο αν όχι να παραιτηθεί επισήμως τουλάχιστον να αποσυσπειρωθεί και να πάει σπίτι του, αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί.

Π.ΠΕΡΚΑ: Χρειάζεται παρέμβαση του προέδρου έστω και την ύστατη στιγμή η οποία θα αποδοκιμάζει όλα αυτά που γράφονται συνολικά. Πρέπει να βγει και να καταδικάσει όλα αυτά που γίνονται. Αυτό μας οδηγεί στη διάλυση. Εδώ πια δεν μπαίνει θέμα πλειοψηφίας, μειοψηφίας, διαλύεται ένα κόμμα, διαλύεται η βάση του. Δεν είναι δυνατόν να μην το βλέπουμε αυτό!

Ερωτηθείσα αν φοβάται το ενδεχόμενο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα

Π.ΠΕΡΚΑ: Μετά από τις στρατηγικές ήττες που έχουμε υποστεί το τελευταίο διάστημα οι οποίες πραγματικά μας έχουν πληγώσει, και από εκεί ίσως ξεκινάει και όλο αυτό το κακό, τα περιμένουμε όλα. Όπως περιμένουμε όπως περιμένουμε και μια ανάκαμψη αν και εφόσον συνεννοηθούμε αλλάξουμε πολιτική και βγούμε δυνατά, ασχοληθούμε με όσα συμβαίνουν στη χώρα και στον κόσμο και σταματήσει αυτή η διαλυτική ανθρωποφαγία.

Ερωτηθείσα αν βλέπει πιθανό το ενδεχόμενο της διάσπασης

Π.ΠΕΡΚΑ: Η διάσπαση εξαρτάται από το πως θα συνεχίσουμε, αν συνεχίσουμε έτσι οι πιθανότητες αυξάνονται, αν συμβούν όλα τα άλλα που λεω μπορεί να αποφευχθεί και να πάμε και καλά.