«Η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε με δημοκρατικότατο τρόπο, αυτό που ενδιαφέρει είναι να δοθεί η μάχη απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Είπε πως η λογική εσωτερικής αντιπαράθεσης δεν ενδιαφέρει την κοινωνία και ζήτησε νηφαλιότητα.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα είπε πως ο ίδιος δεν μπορεί να βρίσκεται σε έναν χώρο που δεν πιστεύει.

Κάλεσε τον Στέλιο Κούλογλου να παραδώσει την έδρα του.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάνου Ρήγα

Ερωτηθείς αν υφίσταται ως ενιαίος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τοποθετήσεις στελεχών του: Αυτή τη στιγμή το πρώτο μέλημα τουλάχιστον το δικό μου και απευθύνομαι και σε όλα τα μέλη του κόμματος είναι ότι έχουμε μια ηγεσία η οποία εκλέχτηκε με δημοκρατικότατο τρόπο άρα αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να δώσουμε τη μάχη απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ. Αυτό είναι αναγκαίο να το καταλάβουνε όλοι οποιαδήποτε λογική εσωτερικής αντιπαράθεσης δεν έχει νόημα, δεν ενδιαφέρει την κοινωνία και είναι μακριά από τις ανάγκες της. Απαιτώ, ζητώ να υπάρχει αυτή η νηφαλιότητα από όλους και όλες. Θεωρώ ότι όποιοι κάνουν επιλογή, ό,τι λένε αυτή τη στιγμή βγαίνουν εκτός πλαισίου το οποίο έχουμε συνομολογήσει όλοι.

Ερωτηθείς αν καλώς έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκίνησε τη διαδικασία διαγραφής του κ. Τζουμάκα: Όταν πιστεύεις αυτά τα πράγματα που είπε ο κ. Τζουμάκας ο ίδιος από μόνος του δεν μπορεί να βρίσκεται σε ένα χώρο τον οποίο νομίζει και πιστεύει ότι είναι έτσι. Εδώ είναι λογικό, αυτό σημαίνει και η φράση «θέτεις τον εαυτό σου εκτός κόμματος όταν λες τέτοια πράγματα» από εκεί και πέρα το τυπικό της διαδικασίας είναι η επιτροπή δεοντολογίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Φίλη: Αυτά λυθήκανε, συζητηθήκαν, συλλογικές ήταν οι αποφάσεις όλες και προχωρήσαμε με αυτό τον τρόπο. Δεν θεωρώ ότι είναι προσωπικές οι ευθύνες και προφανώς δεν φταίει ο Π.Πολάκης, προφανώς δεν έχει ευθύνη ο Ν.Παππάς, συλλογικές ήταν οι αποφάσεις γιατί με αντίστοιχο τρόπο θα μπορούσα να πω για επιλογές που έκανε είτε ο Ν.Φίλης είτε ο Π. Ρήγας ότι φταίνε αποκλειστικά αυτοί, δεν ήταν όμως αποφάσεις προσωπικές, αποφάσεις συλλογικές ήταν σε ότι κάναμε. Δεν μπορεί να απεμπολούμε τις ευθύνες τις οποίες έχουμε αυτό είναι σαν να κρύβονται, είναι λάθος αυτό. Και μάλιστα είναι τραγικό λάθος να ανοίγουνε και να ζητάνε γιατί δεν πήρε θέση ο Α. Τσίπρας. Είναι αδιανόητα αυτά τα οποία λέγονται.

ΔΗΜ.: Το είπε ο κ. Φίλης σήμερα είπε ο κ. Τσίπρας ευθύνεται γιατί αυτός έφερε τον Κασσελάκη

Είναι μια ιστορία η οποία φτιάχνεται φαντασιακή, δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεύτερον επειδή ο Α. Τσίπρας επειδή είναι κεφάλαιο για το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν είναι δυνατόν όταν κράτησε μια στάση άψογη σε όλη τη διαδικασία να απαιτείς γιατί σε βόλευε ή σε βολεύει για τις όποιες προσεγγίσεις είχες το προηγούμενο διάστημα. Είναι λάθος! Δηλαδή θα έπρεπε να ζητάει ο Ν. Παππάς ή ο Σ. Τζουμάκας ή ο Π. Ρήγας να πάρει θέση ο τέως πρόεδρος του κόμματος; Είναι αδιανόητα αυτά και εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την παρουσία μου σε ένα κόμμα της Αριστεράς με αυτό τον τρόπο. Αν έχω μια διαφωνία ή κάνω στην άκρη ή προσπαθώ να διορθώσω το όποιο λάθος έχει γίνει. Εδώ δεν μιλάμε περί διόρθωσης εδώ μιλάμε με έναν τρόπο ο οποίος τον βασικό άξονα που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ευρεία δημοκρατική παράταξη με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά την σαμποτάρεις.

Αναφορικά με την αποχώρηση του κ. Κούλογλου: Η έδρα του κόμματος είναι μέσα από τον πολιτικό σχηματισμό, κανείς μας δεν θα ήταν στέλεχος ή βουλευτής ή οτιδήποτε άλλο αν δεν ήταν σε αυτό τον πολιτικό σχηματισμό άρα πρέπει να παραδώσει την έδρα.