Παρελθόν πρόκειται να αποτελέσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τρία σημαίνοντα στελέχη του, δηλαδή οι πρώην υπουργοί Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας, όπως έγραψε στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη έχει ως εξής: Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δεν γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους. Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους. Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη. Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη



Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον...

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis στις Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023



Είχε προειδοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης

Νωρίτερα από τη Νέα Υόρκη ο Στέφανος Κασσελάκης είχε περιγράψει το κλίμα στο οποίο θα κινηθεί. «Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο. Αυτός με εξέλεξε, σε αυτόν λογοδοτώ και σε όποιον αρέσει» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στους επικριτές του.

Κείμενο από την «Ομπρέλα» στην ΚΕ

Στο μεταξύ σήμερα, έγινε γνωστό ότι η «Ομπρέλα» ετοιμάζεται να καταθέσει κείμενο - πλατφόρμα στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί προαναγγελία διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλά, μεταξύ άλλων, για «τις τάσεις παραίτησης και τις αποχωρήσεις, που εντείνονται καθημερινά, τώρα που κλείνει ένας κύκλος εκλογικών αναμετρήσεων με τα αποθαρρυντικά για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών» τις οποίες «δε γίνεται πια να τις παρακολουθούμε παθητικά». Και όπως φαίνεται επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξαν νωρίτερα σήμερα από την Κουμουνδούρου για την δημιουργία νέου κόμματος, αφού άρχισαν ήδη να συγκεντρώνονται υπογραφές στήριξης στη νέα πολιτική κίνηση. Να σημειωθεί ότι τις εξελίξεις είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Βίτσας, αναφέροντας και το όνομα «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά». «Είναι ώρα αποφάσεων και συλλογικών και ατομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας λέγοντας ακόμη ότι «υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να φεύγει καθένας κατά μόνας και το δεύτερο να υπάρξει μια ομαδική συνεννόηση». 

«Πυρά» Φίλη κατά Κασσελάκη: «Δεν μπορεί να είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ»

Το πρωί ο κ. Φίλης είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να πάει τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ στα άκρα. Όπως νακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 «θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ». «Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στο 12,7%. Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε», είπε ο Νίκος Φίλης σχετικά, ερωτηθείς για την πρόσφατη εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.