Τη μέρα που ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων και αποφάσισε να διαγράψει τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο «εμφύλιος» στο κόμμα συνεχίζεται και σε άλλα, λιγότερο ψηλά επίπεδα. 

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε στη Νίνα Κασιμάτη, που με ανάρτησή της στο facebook τον κατηγόρησε πως διακινούσε εις βάρος της συκοφαντικό μήνυμα την Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.



Η απάντηση δεν άργησει να δοθεί από τον Γιάννη Ραγκούση και πάλι μέσω του facebook όπου έγραψε χαρακτηριστικά πως «απαντώντας στη κ.Νίνα Κασιμάτη – για λόγους αυτοσεβασμού – θα μείνω απλώς στα αδιάψευστα στοιχεία : Η κ.Νίνα Κασιμάτη στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών με δημόσια δήλωσή της, ζήτησε από τους δημότες στο Δήμο Περάματος να υπερψηφίσουν τον κ.Γιάννη Λαγουδάκο.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος εκτός από επίσημος υποψήφιος της ΝΔ, ήταν και επιλογή της Χρυσής Αυγής το 2014. Η ενέργεια αυτή της κ.Νίνας Κασιμάτη προκάλεσε ΚΑΙ την δημόσια καταγγελία του σημερινού Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη , καθώς ΚΑΙ της γρ. της ΝΕ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στη δε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος πριν από λίγες ημέρες, μέλη του οργάνου ενώπιον του Στέφανου Κασσελάκη, έθεσαν το ζήτημα της αποπομπής της από τη θέση της Τομεάρχη, εξαιτίας της στήριξής της στον κ.Λαγουδάκο.

Συμπέρασμα: αν κάποιος συκοφαντεί την κ.Νίνα Κασιμάτη, αυτός είναι μόνον οι πολιτικά απαράδεκτες επιλογές της».



Η απάντηση από τη Νίνα Κασιμάτη, και μάλιστα από το «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο φέρεται να προσγειώθηκε ύστερα από πτήση από τη Γερμανία, ήρθε άμεσα: Ακριβώς τα μεσάνυχτα, έγραψε το παρακάτω: «Ο πρώην συνάδελφος Γιάννης Ραγκούσης απάντησε και δεν με διαψεύδει. «Κάνει γαργάρα» την ποταπή πράξη του εναντίον μου και δεν μου ζητάει καν συγγνώμη.

Αν πράγματι είχε τον «αυτοσεβασμό» που επικαλείται, δεν θα διακινούσε μηνύματα σε δημοσιογράφους, αλλά θα κατέθετε με παρρησία δημόσια τη διαμαρτυρία του για την πολιτική μου επιλογή, που χαρακτηρίζει «απαράδεκτη». Μια επιλογή μου, που μετουσιώθηκε σε λαϊκή πλειοψηφία και απέτρεψε τα πλοκάμια του φασισμού από τη διοίκηση του Δήμου Περάματος για τα επόμενα 5 χρόνια.

Όμως όχι μόνο δεν έχει αυτοσεβασμό, νομίζει πως οι υπόλοιποι δεν έχουμε μνήμη. Ότι παρακαθόταν δηλαδή στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη επί εποχής Γιώργου Καρατζαφέρη, μετέχοντας στο κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Και θα τολμήσει να πει για εμένα, και για την ακρίβεια να διαδώσει υπόγεια για να με συκοφαντήσει —πράξη ποινικά κολάσιμη— ότι μπορεί εγώ με την κρυστάλλινη δημοκρατική και ανιδιοτελή, σε αντίθεση με εκείνον, πολιτική διαδρομή μου στην Αριστερά, θα μπορούσα να έχω οιαδήποτε σχέση με νεοφασιστικά, νεοναζιστικά μορφώματα και επιλογές.

Όσο για τη Β’ Πειραιά, στην οποίαν προσγειώθηκε το 2019 προς άγραν μίας βουλευτικής έδρας στο όνομα του «προοδευτισμού» βλ. ανωτέρω, λυπάμαι που θα το πω, αλλά είναι άσχετος. Γιατί δεν θέλω να πω συνένοχος με όσους προωθούσαν επίσης υπόγεια –αν του θυμίζει κάτι η μέθοδος– την έτερη υποψηφιότητα για τον Δήμο Περάματος, που υποστηριζόταν από ΧΑ/Σπαρτιάτες απτόμενη συμφερόντων υγρών καυσίμων στο λιμάνι…

Κι επειδή δεν έχει ούτε την ιστορική γνώση ούτε την ιστορική μνήμη της περιοχής, για να έχει δική του γνώμη για πρόσωπα και πράγματα, με συκοφαντεί χωρίς αιδώ βασιζόμενος σε πηγές που παραθέτει:

α) ένα ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ του 2014 που έχει διαψευστεί από τον Γιάννη Λαγουδάκο αλλά και τον «αρχηγό» της ΧΑ στο Πέραμα, καθώς το επίδικο φυλλάδιο αυτό ήταν μια προεκλογική προβοκάτσια, που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια.

β) τις εμπαθείς δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου Περάματος, που δεν πείθει κανέναν όπως απέδειξαν οι πρόσφατες εκλογές, και η σφοδρότητα των οποίων δηλώσεών του δείχνει ότι δεν ήταν και τόσο ουδέτερος όσο δήλωνε.

γ) της γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, που συνεδρίασε μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή για να βγάλει γραμμή για τον β’ γύρο στη Β’ Πειραιά και εκ των υστέρων με εγκαλεί γιατί, αντιθέτως, η ίδια λειτούργησα εγκαίρως υπέρ των συμπολιτών μου, που με εκλέγουν επανειλημμένα για να προασπίζομαι τα δικά τους συμφέροντα!

Απάντησα και τότε για τους τοπικούς στρατηγούς της συντριπτικής ήττας, που αναφέρονταν στους κεντρικούς στρατηγούς της συντριπτικής ήττας. Αλλά δεν ήξερα ότι είχαν πάρει και το SMS του Γιάννη Ραγκούση.

Που αν δεν απατώμαι ήταν ο ένας εκ των τεσσάρων της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,83%.

Αν είχε αυτοσεβασμό, θα είχε παραιτηθεί από την Π.Γ., που έμεινε ισχυρή μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και πήρε τις αποφάσεις και για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Δεν θα κούναγε το δάχτυλο στον δημοκρατικά εκλεγμένο νέο πρόεδρο, ζητώντας ευθύνες που οι υπαίτιοι ουδέποτε ανέλαβαν.

Αν είχαν αυτοσεβασμό».