Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Κοτσακάς, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», για το θέμα των διαγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν επέβαλλε κάποια πειθαρχική ποινή, στους Τζουμάκα, Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη. Έκανε μια αξιολογική εκτίμηση για τα πρόσωπα αυτά».

Αντώνης Κοτσακάς: Η επιτροπή θα ακούσει τους εμπλεκόμενους, καταγγελλόμενους και καταγγέλλοντες

Ο κ. Κοτσακάς αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με βάση τους κανονισμούς του κόμματος. «Η Επιτροπή Δεοντολογία απαρτίζεται από 15 μέλη. Αρχικά θα συσταθεί μια τριμελής επιτροπή η οποία θα κάνει την προδικασία. Θα ακούσει τους εμπλεκόμενους, καταγγελλόμενους και καταγγέλλοντες και θα ζητήσει μια γνωμοδότηση από τα όργανα στα οποία ανήκουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση από την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και θα λάβει την απόφαση της, η οποία είναι οριστική», τόνισε ο κ. Κοτσακάς.

Τέλος, ο κ. Κοτσακάς υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάποιο πειθαρχικό όργανο μέχρι πρόσφατα και η Επιτροπή Δεοντολογίας θεσμοθετήθηκε στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος.