«Φαίνεται ότι το μετεκλογικό κακό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ επαναλήφθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της GPO. Κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά συνδέονται με μία βαθιά στρατηγική κρίση. Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπέμπει ένα καθαρο πολιτικό στίγμα. Δεν υπάρχει σαφής εικόνα του τι εκπροσωπεί», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σχετικά με τη δημοσκόπηση της GPO και της πτωτικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Βορίδης: Ο Κασσελάκης δεν δημιούργησε την κρίση, αλλά δημιουργήθηκε από την κρίση

«Ο κ. Κασσελάκης λέει ότι θέλει να εκπροσωπεί την Αριστερά, αλλά αυτό δεν καταγράφεται στη συνείδηση του κόσμου», σημείωσε. «Επομένως αυτό συντείνει στη σύγχυση, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση», συμπλήρωσε.

«Η περίπτωση του νέου αρχηγού και της προσωπικότητας που έχει είναι αποτέλεσμα των αιτίων της κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύμπτωμα της κρίσης, δεν δημιούργησε την κρίση, αλλά δημιουργήθηκε από την κρίση, είναι μέρος όλης αυτής της κατάστασης», δήλωσε.

"Ο μεγάλος και ισχυρός πόλος είναι η Νέα Δημοκρατία"

«Ο μεγάλος και ισχυρός πόλος είναι η Νέα Δημοκρατία, αυτό μας οδηγεί σε μια κατάσταση αλαζονείας, καθώς μπορεί να αισθανθούμε ότι είμαστε μόνοι μας. Αλλά υπάρχουν δύο παράγοντες που δεν μας επιτρέπουν να φερόμαστε έτσι: Ο πρώτος είναι ότι διανύουμε τη δεύτερη 4ετία και αυτό κάνει τους πολίτες να είναι πολύ αυστηροί απέναντί μας, μας ελέγχει πιο απαιτητικά ο πολίτης. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι στην πρώτη 4ετία είχαμε το επιχείρημα ότι υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα δεν το έχουμε αυτό. Πλέον παίρνουμε όλη την ευθύνη. Επομένως το να μην έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο αλαζονείας», είπε.

Διαβάστε ακόμα: Βορίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Ακόμα κι αν φύγουν τα βαρίδια στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα απογειωθεί το "αερόστατο" Κασσελάκης

Τι είπε για τους Σπαρτιάτες

Σχετικά με τους Σπαρτιάτες, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε: «Από την πλευρά της ποινικής διαδικασίας ζητείται η άδεια απο το κοινοβούλιο προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο οι βουλευτές των Σπαρτιατών τέλεσαν το αδίκημα της εξαπάτησης των ψηφοφόρων, το οποίο προσδιορίζεται στην προς εξέταση κατηγορία ότι είναι το γεγονός ότι δεν καθοδηγούνται, ότι είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση, ενώ στην πραγματικότητα προκύπτει από τις δηλώσεις και συμπεριφορές των ιδίων ότι ήταν κόμμα καθοδηγούμενο».

«Θα κρίνει η βουλή αν δοθεί η άδεια και στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν για να αποφασιστεί αν ακολουθηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν αυτό θα σημάνει και τη διάλυση του κόμματος, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του Εκλογοδικείου να αποφασίσει αν θα λάβει υπόψη του την ποινική διαδικασία.