Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την υποστήριξή του προς την απόφαση του Κασσελάκη να δημιουργηθεί μια λίστα στελεχών για την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Κουρουμπλή, η αντιπαράθεση αυτού του είδους δεν έχει θέση, και όλοι πρέπει να ενωθούν για το κοινό καλό.

«Δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πανηγύρι. Όποιος θέλει να συστρατευθεί είναι πολυτέλεια αυτού του είδους οι συμπεριφορές. Όλοι χωράμε σε αυτό τον χώρο προτάσσοντας όχι το προσωπικό εγώ αλλά την κοινωνία».

Επίσης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, υπενθύμισε το γεγονός ότι όταν αποχώρησε από το κόμμα, δεν έδωσε δικαίωμα για σχόλια, καθώς τα ζητήματα αυτά πρέπει να συζητούνται στα κατάλληλα πολιτικά όργανα. Τέλος, τόνισε ότι δεν υπήρχαν επαρκή επιχειρήματα για να διατυπωθούν "βαριές κουβέντες" και ότι αυτά τα θέματα πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή ο Στέφανος Κασσελάκης «από την πρώτη στιγμή έδειξε μια διαλακτική διάθεση και πρέπει να πω ότι είναι σπάνιο αυτό που έκανε όταν εξελέγη να καλέσει την Αχτσιόγλου και της έδωσε τη δυνατότητα να έχει τον δεύτερο ρόλο».

“Έχει διάθεση να συμβάλει στην ενότητα”

«Ο πρόεδρος έχει διάθεση να συμβάλει στην ενότητα» συνέχισε ο πρώην υπουργός προσθέτοντας «δεν νομίζω ότι τα χτυπήματα προς την Αχτσιόγλου ήρθαν από την πλευρά Κασσελάκη, έχει ήθος».

«Ο Κασσελάκης δεν είναι ανεπάγγελτος, δούλεψε στη ζωή του, ήρθε ένας άνθρωπος καταξιωμένος επαγγελματικά που είναι αποφασισμένος να δουλέψει στον χώρο αυτό με όλους μαζί. Είπε καταθέτω κάποιες προτάσεις όχι θέσφατα»

Τάχθηκε, επίσης, κατά των διαγραφών προσθέτοντας ότι ρόλος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «είναι να δίνουν μάχη για τα προβλήματα της κοινωνίας».

Τέλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εκτίμησε πώς «όχι δεν πάμε για διάσπαση. Όποιος επιχειρήσει κάτι τέτοιο θα βρεθεί σε "κενό αέρος". Το ίδιο έπαθε ο Αρσένης, ο Στεφανόπουλος, ο Λαφαζάνης, ο Παπανδρέου η Ντόρα, η κοινωνία θέλει μεγάλα κόμματα, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια κυβερνώσα αριστερά».