Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετέβη σήμερα, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ και μίλησε με γιατρούς και διασώστες.

«Είστε οι άριστοι της κοινωνίας, με όλη την έννοια της λέξης, κι εμείς ως Πολιτεία πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Είμαι δίπλα σας», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε σε ασθενοφόρο και στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ.

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ ζήτησαν τη στήριξή του στην έκκλησή τους για οικονομική ενίσχυση, καθώς καλούνται να σώζουν ζωές μόλις με τον βασικό μισθό.

Στέφανος Κασσελάκης: «Εχουμε ηθική ευθύνη ως κοινωνία να σας ανταμείψουμε γι' αυτό που παρέχετε»

«Είναι αδιανόητο, είναι απάνθρωπο, είναι ανήθικο, έχουμε ηθική ευθύνη ως κοινωνία να σας ανταμείψουμε γι' αυτό που παρέχετε, το οποίο είναι η ζωή. Ζωή στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και συνέχισε: «Ζητώ συγγνώμη που είναι αυτή η κατάσταση στο ΕΚΑΒ και πρέπει να την αλλάξουμε».

Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ απευθυνόμενος στον κ. Κασσελάκη τού μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, με τον δεύτερο να απαντάει ότι γνωρίζει σε βάθος τις αντιξοότητες, καθώς και ο σύζυγός του έχει δουλέψει ως διασώστης.

«Είναι εξαντλητικό το επάγγελμα, χρειάζεται νέους στο σώμα και καλύτερη ψυχή για να αντεπεξέλθεις σε όλα αυτά που συντελούν σε ανθρώπινη κοινωνία», ανέφερε συντονιστής του ΕΚΑΒ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά: «Τα γνωρίζω, γιατί και ο Τάιλερ ήταν διασώστης».

6009078
6009083
6009105
6009107
6009110
6009155

Από την πλευρά του, ο επί τέσσερα χρόνια συντονιστής του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης τόνισε: «Υστερούμε αριθμητικά όχι σε εκπαίδευση ή εξοπλισμό, είναι πολύ κρίσιμο να υπάρχει το προσωπικό. Τεράστιο πρόβλημα ο μέσος όρος ηλικίας διασωστών στην κίνηση, είναι 53-54 ετών, πηγαίνουν συνάδελφοι σε χειρότερη κατάσταση από το περιστατικό!».

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Θεσσαλία

Σημειώνεται πως τον Στέφανο Κασσελάκη υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Ράνια Θρασκιά, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς.