Στην Ημερίδα με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, προς μία Βιώσιμη Γεωργία» που διοργάνωσε η farmB σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορίνο σήμερα, 27 Οκτωβρίου 2023, στη Λάρισα, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.

Στις εργασίες της ημερίδας, τις οποίες χαιρέτισε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο ΥφΑΑΤ κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στάθηκε στην ιδιαίτερη έμφαση που δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον εκσυγχρονισμό συνολικά του πρωτογενούς τομέα και στην εναρμόνιση αυτού με τα νέα δεδομένα, που δημιουργεί κυρίως η κλιματική κρίση.

Δεδομένου ότι η διάδοση της έξυπνης γεωργίας και ειδικότερα της γεωργίας ακριβείας, είναι μια πολύπλοκη, διαδραστική διαδικασία που απαιτεί προσπάθειες σε πολλά επίπεδα, ο Διονύσης Σταμενίτης αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνει το ΥΠΑΑΤ μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί, προκειμένου οι παραγωγοί να κατευθυνθούν προς τις νέες τεχνολογίες και στην υιοθέτηση μεθόδων παραγωγής.
IMG_6140__1_

Ειδικότερα, ο ΥφΑΑΤ αναφέρθηκε στο παράδειγμα των σχεδίων βελτίωσης, τα οποία αφορούν τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στο πλαίσιο των οποίων είναι επιλέξιμο το σύνολο των επενδύσεων που συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας.
IMG_6141__1_

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης μίλησε και για το Μέτρο 16, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, και έχει σκοπό την προώθηση της συνεργασίας φορέων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα για την εισαγωγή στην γεωργική εκμετάλλευση καινοτόμων επενδύσεων και επενδύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού.
IMG_6142__1_

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ο Υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσπάθεια της spin-off εταιρείας «farm-b», η οποία, όπως τόνισε, μέσω της καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας δίνει ολιστικές λύσεις στη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων πρακτικών στη γεωργία.

H ανάρτηση του ΥφΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη για τη συμμετοχή του στην Ημερίδα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, προς μία Βιώσιμη Γεωργία»

Κίνητρα στους παραγωγούς για αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και υιοθέτηση νέων μεθόδων παραγωγής. Σήμερα στην Ημερίδα με...

Δημοσιεύτηκε από Διονύσης Σταμενίτης - Dionisis Stamenitis στις Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023