Ενότητα με αυστηρούς όρους ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Επιπλέον η Σία Αναγνωστοπούλου είπε θα πρέπει να σταματήσουν τα περί υπονόμευσης, οι διαγραφές και οι πολεμοχαρείς κραυγές και να γίνει συζήτηση για την πολιτική.

Ακόιμη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το συνέδριο του κόμματος να γίνει άμεσα σημειώνοντας πως όσο καθυστερεί
δημιουργεί διαλυτικές τάσεις.

Αναφορικά με τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, η Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάποια «τρύπα» στα οικονομικά του κόμματος.

Αναφερόμη στην «ομπρέλα» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δεν θέλω να σχολιάσω τι θα κάνει, αλλά είναι υπέρ της ενότητας του κομματος αλλά με αυστηρούς όρους».

Σχολιάζοντας την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, η κ. Αναγνωστόπουλου είπε ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι είναι νομιμοποιημένη τονίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,
η Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε: «Ένα - ένα τα βήματα, εγώ αυτό που θα κάνω τώρα θα είναι να δώσω την μάχη για την ταυτότητα και ενότητα του χώρου».

Τέλος, η ίδια επισήμανε ότι τα επόμενα βήματα είναι πολύ σημαντικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τον χώρο που κινείται το κόμμα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Σίας Αναγνωστοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1 

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ είμαι υπέρ της ενότητας του κόμματος με αυστηρούς όρους όμως. Οι αυστηροί όροι είναι ότι σταματάνε αυτά τα περί υπονόμευσης, σταματάνε αυτά των διαγραφών, σταματάνε να υπάρχουν πολεμοχαρείς κραυγές και γίνεται συζήτηση επί του καθαρά πολιτικού.

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επιμένω είναι ότι πρέπει να φύγουν οι πολεμοχαρείς κραυγές από τη μέση, πρέπει να φύγουν τα «περί υπονομευτών», αυτό είναι που δημιούργησε διαλυτικές τάσεις μέσα στο κόμμα και τα περί διαγραφών σε ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ όπου η ελεύθερη έκφραση απόψεων κλπ είναι δεδομένη.

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πρέπει να σταματήσουν οι πολεμοχαρείς κραυγές, δεν μπορείς το μισό κόμμα να τους βγάζεις υπονομευτές, δεν γίνεται! Ούτε να διαγράφεις με το καλημέρα ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια τεράστια προσφορά σε αυτό το χώρο.

Για την «ομπρέλα»

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι στελέχη και μέλη που είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι και η ιστορικότητα της ταυτότητας του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα δεν μπορεί να κόψει από την ταυτότητά του δεν γίνεται άρα η ενότητα έχει πάρα πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι νομιμοποιημένη η εκλογή Κασσελάκη. Δεν είναι το θέμα τώρα να αρχίζουμε τις μάχες για το αν είναι νομιμοποιημένη ή όχι η εκλογή Κασσελάκη, αυτό που έχει σημασία είναι ποιο είναι το πολιτικό στίγμα, η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ άρα για αυτό επιμένω επίσπευση του συνεδρίου. Όταν έχεις αναταραχή σε ένα κόμμα το πολιτικό πλαίσιο που γίνεται η συζήτηση είναι το συνέδριο, το συνέδριο όσο καθυστερεί δημιουργεί διαλυτικές τάσεις και επικρατούν οι πολεμοχαρείς του κόμματος.

Ερωτηθείσα αν έχει σαν πλάνο της την ανεξαρτητοποίηση της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην περίπτωση που τα πράγματα εξελιχθούν αρνητικά

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επειδή είμαι και ιστορικός κοιτάω βήμα-βήμα τα πράγματα, πολεμάω για το επόμενο βήμα δεν μπορώ να δω πέρα από αυτό. Θεωρώ ότι πρέπει να πολεμήσουμε για την πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και γενικώς του προοδευτικού χώρου, της αντιπολίτευσης.

ΔΗΜ.: Αν χαθεί ο «πόλεμος»;

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό θα το δω όταν χαθεί ο πόλεμος αν χαθεί και δεν το βλέπω με όρους πολέμου. Το βλέπω ότι σε ένα κόμμα σαν το δικό μας που είχε μια συντριβή, είμαστε ακόμα στο φαύλο κύκλο της ήττας, αυτό που προέχει είναι η πολιτική ταυτότητα, το στίγμα μας με παρρησία και με περίσκεψη και με αίσθηση ευθύνης για όλο το χώρο τον οποίο εκπροσωπούμε.

ΔΗΜ: Άρα το αφήνετε ανοιχτό για το μέλλον

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Λέω τα επόμενο βήματα είναι πολύ σημαντικά και για το ΣΥΡΙΖΑ και για όλο το χώρο που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε.

Ερωτηθείσα αν θέλει να ακούσει και άλλες πολιτικές θέσεις από τον κ. Κασσελάκη

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τις πολιτικές θέσεις θέλω να ακούσω και σε αυτές να συζητήσουμε και για αυτό επιμένω για το συνέδριο.