Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Newsroom», μετά τη μετάδοση των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη κατά την επίσκεψή του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Δημήτρης Τσιόδρας: «Η κυβέρνηση έχει πει από την αρχή ότι η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, η οποία τη διερευνά»

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Τσιόδρας σημείωσε: «H υπόθεση των υποκλοπών είναι στη δικαιοσύνη. Έχουμε εμπιστοσύνη εμείς. Άκουσα και τον κ. Κασσελάκη να αναφέρεται στη δικαιοσύνη και στη διερεύνηση της υπόθεσης. Πρέπει να πω ότι είδα ένα διαφορετικό τόνο σε σχέση με παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθονταν στη δικαιοσύνη».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ήταν μια προσεκτική δήλωση. Πράγματι λοιπόν, περιμένουμε από τη δικαιοσύνη να αποφανθεί. Η υπόθεση είναι εκεί. Δεν έχουμε κανένα σχόλιο. Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κάποιες πρωτοβουλίες επί του συγκεκριμένου θέματος επειδή άκουσα από τον κύριο Κασσελάκη να λέει για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει πει από την αρχή ότι η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, η οποία τη διερευνά. Τελεία. Και της έχουμε εμπιστοσύνη».

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, επίσης, συμπλήρωσε ότι «οι όποιες πρωτοβουλίες που είχαν παρθεί σχετικά με τα παράνομα λογισμικά κλπ. ήταν θεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν και με την απαγόρευση εμπορίας κλπ. οι οποίες ήτανε μια αυστηροποίηση του πλαισίου, αν το θέλετε, σε πρωτοποριακό επίπεδο και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τι είπε ο Δημήτρης Τσιόδρας για την συνάντηση Μητσοτάκη - Κασσελάκη

Για την αυριανή (1/11/2023) συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Δημήτρης Τσιόδρας ανέφερε ότι: «Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θα πρέπει να μας ξενίζει. Το λέω γιατί είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είμαστε εχθροί».

Διαβάστε ακόμα: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Στέφανο Κασσελάκη η πρωτοβουλία για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε άλλο σημείο είπε ότι «ο κύριος Ανδρουλάκης είχε αποφύγει να δει τον πρωθυπουργό για να είμαστε ακριβείς. Και μιας και μου είπατε σχετικά με το ραντεβού και το πώς κλείστηκε, όταν εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Κασσελάκης, ο κύριος Μητσοτάκης τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να τον συγχαρεί. Τον συνεχάρη λοιπόν για την εκλογή και του είπε ότι προσδοκώ να τα πούμε και από κοντά, να κάνουμε μια συνάντηση και τα γραφεία μας να διευθετήσουν τον χρόνο[…] Υπήρξε επικοινωνία του γραφείου του κυρίου Κασσελάκη με τον κύριο Μπρατάκο προκειμένου να κλείσει το ραντεβού και κλείστηκε για την Τετάρτη, για αύριο. Απλά πράγματα δηλαδή, χωρίς τίποτε το μυστηριώδες».