Ο πρώην Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, χαρακτήρισε ανακόλουθες με την χθεσινή έκκληση του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, για ηρεμία, τις δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη, αλλά και της Γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρας Τζάκρη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολίασε αναφορικά με την δήλωση της κ. Αυγέρη πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ορισμένες δηλώσεις οι οποίες δεν αποδέχονται την εκλογή προέδρου και είναι εντελώς λαθεμένες. Έχουμε εκλέξει πρόεδρο από τη βάση. Είναι απαράδεκτο οποιοσδήποτε να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα της εκλογής από τη βάση και να υπάρχουν ζητήματα για να ανατραπεί που ακούγονται δεξιά-αριστερά από ορισμένα στελέχη».

“Πεθαμένο λικέρ”

Στην ίδια κατεύθυνση, «προχθές βγήκα και είπα να πέσουν οι τόνοι. Με πολλή χαρά άκουσα ότι το ίδιο είπε και ο Κασσελάκης χθες. Θεσμικά κινήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα και ζήτησε από όλους να πέσουν οι τόνοι. Από ποιους όλους; Από όλους που ζητούσαν μέχρι τώρα να τον ρίξουμε, αλλά θεωρώ ότι αφορά και όσους…» σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Και πρόσθεσε: «για παράδειγμα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος χθες μίλησε για «πεθαμένο λικέρ». Δεν ήταν «πεθαμένο λικέρ» ούτε επί Τσίπρα, ούτε το καλοκαίρι που κρατήθηκε ζωντανός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η εσωκομματική διαδικασία. Δεν ξέρω αν αναφερόταν στο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη όπου το «πεθαμένο λικέρ» είχε αφροδισιακά χαρακτηριστικά. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι στην κατεύθυνση να πέσουν οι τόνοι, όπως και το σημερινό ( τις δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη)».

“Δεν πρέπει να πάμε σε διάσπαση”

Ο ίδιος εξήγησε πως «δεν πρέπει να πάμε σε διάσπαση. Όσοι μιλάν για αποχωρήσεις και θέτουν τέτοιο ζήτημα θεωρώ ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν δύο και τρεις φορές. Είναι λάθος οι αποχωρήσεις και η διάσπαση», συμπληρώνοντας πως «επειδή το ζήτημα των διαγραφών εκκρεμεί στην Κεντρική Επιτροπή, θα το συζητήσουμε εκεί διεξοδικά και θα πάρουμε όλοι και την ευθύνη μας. Λέω το εξής, όμως: Στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ παλιά δεν υπήρχαν καν οι διαγραφές ως όρος».

“Δεν υπάρχουν αδιέξοδα”

Ωστόσο, «στο νέο καταστατικό όπου υπήρξα και μέλος της αρμόδιας επιτροπής στο τελευταίο συνέδριο μπήκαν με αυξημένες δικλείδες ασφαλείας, δηλαδή εκεί που θεωρούν όλοι ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έχει συμβεί» παρατήρησε ο κ. Θεοχαρόπουλος, αναφέροντας πως «τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσουμε πάρα πολύ αναλυτικά και διεξοδικά τα ζητήματα. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Ο πρόεδρος χθες είπε να πέσουν οι τόνοι και πρέπει να πέσουν από όλους οι τόνοι. Δεν μπορούμε να γίνονται όλα αυτά από τη Νέα Δημοκρατία και από τις τοποθετήσεις της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και της γραμματέα της Κ.Ο. να ξαναγίνεται μια τέτοια συζήτηση».

«Τεσσεράμισι χρόνια που ήμουν διευθυντής της Κ.Ο. όποτε με καλούσατε πρόσεχα και το «και» στις τοποθετήσεις μου έτσι ώστε να μην ανατροφοδοτείται η εσωστρέφεια. Εξωστρέφεια χρειαζόμαστε», κατέληξε.