Σε άσκηση των ΔΥΚ παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης παρέστη χτες, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, στην άσκηση «ΚΥΜΑ 3/23» της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) που πραγματοποιήθηκε σε νησίδα του Αργοσαρωνικού.

Η Άσκηση «ΚΥΜΑ 3/23» αποτελεί την κυριότερη συνδυαστική άσκηση της ΔΥΚ. Μετά από πρόγραμμα επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ομάδων Ανορθοδόξου Πολέμου (ΟΑΠ) και Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) συντονίζονται για την εκτέλεση περίπλοκων τεχνικών αντικειμένων και συνδυαστικών ασκήσεων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συγχαρεί τους άνδρες των Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, για την άψογη εκτέλεση των σύνθετων και απαιτητικών αυτών επιχειρησιακών αντικειμένων.

Ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης μετά το πέρας των δραστηριοτήτων δήλωσε:

«Διαπίστωσα τα εξαιρετικά αποτελέσματα της σκληρής εκπαίδευσης, την μεγάλη επιχειρησιακή ετοιμότητα καθώς και την αποτρεπτική ικανότητα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και ένα ευχαριστώ για το υψηλό φρόνημα, την προσήλωση στο καθήκον και το καθημερινό έργο που επιτελούν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας προασπίζουν καθημερινά και ανελλιπώς την Εθνική Κυριαρχία.»

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση: