Κόντρα με αιχμηρούς χαρακτηρισμούς μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Μάκη Βορίδη με επίκεντρο το θέμα των υποκλοπών καταγράφηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την έκτακτη παρέμβαση που ζήτησε να κάνει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών για τους διορισμούς των διοικήσεων των οργανισμών αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών.

Αναφερόμενος στις υποκλοπές και την αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ότι από τηλεφωνικό αριθμό πολιτικού προσώπου που κατείχε κυβερνητικό αξίωμα μέχρι το καλοκαίρι του 2022 έφυγαν μολυσμένα με predator sms τον Ιανουάριο του 2011, ως απάντηση σε ευχές για τη γιορτή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «για να πάμε και στον Ιανουάριο του 2021 στα μηνύματα από το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο. Το εορτολόγιο μας οδηγεί σε πολλά ονόματα, στον Αντώνη, στον Φώτη, στον Θανάση και στον Γρηγόρη. Ποιος είναι άραγε αυτός; Για να καταλάβει και ο ελληνικός λαός γιατί σπεύσατε στις 3 το ξημέρωμα να αλλοιώσετε την Ανεξάρτητη Αρχή» και συνέχισε: «Δεν θα επιτρέψω σε καμία κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο. Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι ούτε Καμμένος-Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης».

Ταυτόχρονα ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, ο οποίος -όπως είπε- θεωρεί ότι με το 41% μπορεί να ελέγξει τους θεσμούς και να καθορίζει τι θα συζητείται και τι όχι.

Άμεση ήταν η απάντηση στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη. «Εσείς εργαλειοποιήσατε την Ανεξάρτητη Αρχή. Δεν έπρεπε δηλαδή να αντικαταστήσουμε τα μέλη που είχε λήξει η θητεία τους; Ποια ήταν η καλύτερη επιλογή; Να έχουμε τους παλιούς στη σύνθεση ή τους νέους;».

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε «κουτσομπολιά» τις τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για το ζήτημα (Mega, Καθημερινή). Οι τόνοι οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν στη δευτερολογία του ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Μήπως να σας ζητήσουμε και συγγνώμη για τις υποκλοπές, κ. υπουργέ; Μα πού φτάσατε επιτέλους; Δεν ακούσατε όσα ειπώθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο για το παρακράτος του Μαξίμου; Φτάσατε να χαρακτηρίσετε τα ρεπορτάζ του ελληνικού και του διεθνούς Τύπου ως κουτσομπολιά».