Σφοδρή σύγκρουση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης με έκτακτη τοποθέτησή του στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών επανήλθε στην υπόθεση των υποκλοπών επικαλούμενος δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία από συσκευή τηλεφώνου πολιτικού προσώπου «έφυγαν» μηνύματα με το κακόβουλο λογισμικό Predator, και τον Μάκη Βορίδη να τον εγκαλεί πως μεταφέρει εντός του Κοινοβουλίου αναπόδεικτες φήμες και κουτσομπολιά.

«Μάθαμε χθες το βράδυ από τους δημοσιογράφους ότι πρόσωπο σε εξέχουσα πολιτική θέση έστειλε 11 μηνύματα Predator από το προσωπικό του τηλέφωνο προς ισάριθμα θύματα. Πολύ πιθανό κάποιο από αυτά να είναι ανάμεσά σας και πήραν τον φάκελο του Μενουδάκου και να μη λένε κουβέντα. Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2021. Το εορτολόγιο της θρησκευτικής μας πίστης μάς οδηγεί στον Θανάση, στον Αντώνη, στον Φώτη ή τον Γρηγόρη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να είναι πίσω από την αποστολή αυτών των μηνυμάτων για να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με την Ακροδεξιά του Βελόπουλου και να πάτε τρεις η ώρα τη νύχτα να αλώσετε με υπογραφή του κ. Βορίδη την Ανεξάρτητη Αρχή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Άμεση ήταν η απάντηση και έντονη η αντίδραση του Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός Επικρατείας αντέστρεψε τους χαρακτηρισμούς περί κουτσομπολιών στον Νίκο Ανδρουλάκη.

*Διαβάαστε εδώ: ΣτΕ: Αποφασίζει η Ολομέλεια για την αίτηση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές - Τους επόμενους μήνες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση


«Φήμες και κουτσομπολιά του διαδικτύου»

«Με εγκαλέσατε για κουτσομπολιά. Εσείς, πολιτικός αρχηγός, όταν έρχεστε και μας λέτε για κάποιον που μπορεί να είναι ο Θανάσης ή ο Γρηγόρης, που μπορεί να έστειλε ή να μην έστειλε μηνύματα δεν είναι κουτσομπολιά; Μεγαλύτερη κουτσομπόλα, από αυτό που ακούσαμε προηγουμένως, εγώ δεν έχω ακούσει. Σπερμολογίες, φήμες και κουτσομπολιά του διαδικτύου είναι αυτά. Ας πάνε στη Δικαιοσύνη και να ελεγχθούν», τόνισε και στη συνέχεια πάντα σε υψηλούς τόνους πρόσθεσε.

«Κόπτεστε για το κράτος δικαίου και πολύ καλά κάνετε. Κράτος δικαίου σημαίνει εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Την εμπιστεύεστε; Καθαρές κουβέντες. Θεωρείτε ότι κάνει τη δουλειά της στην υπόθεση υποκλοπών; Μήπως θέλετε να της υποδείξετε πώς να κάνει τη δουλειά της ή τι συμπεράσματα να βγάλει; Εμείς λέμε ότι εμπιστευόμαστε την κρίση της και περιμένουμε τα συμπεράσματά της. Εσείς τι λέτε; Σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις έχει νομολογήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι πρέπει οι πολιτικοί να απέχουν».

Ο κ. Βορίδης κάλεσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να είναι προσεκτικός στις αναφορές του καθώς όπως έχει υποδείξει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του ανθρώπου, το πολιτικό πρόσωπο πρέπει να τηρεί απόσταση σε τέτοιες υποθέσεις, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος χειραγώγησης. «Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, περιμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης», υπογράμμισε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 3/11/2023