Ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη (02.11.23), στο ΣΔΟΕ για να ασκήσει τα νόμιμα κατά της συκοφαντίας των «τρολ» του διαδικτύου, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πολιτική μπορεί να γίνεται οπουδήποτε. Έχουμε ισχυρή δημοκρατία. Άλλο, όμως, η πολιτική, άλλο η λάσπη, άλλο η συκοφαντία και άλλο οι απειλές από άτομα που το πράττουν ανώνυμα. Εδώ έχουμε καταγγελίες από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σημαντική η σημερινή του επίσκεψη στο ΣΔΟΕ», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης για όσα καταγγέλλει τον τελευταίο καιρό ο Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με τα «τρολ».

Διαβάστε ακόμα: Πάνος Σκουρλέτης: Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το τρολ "Πεν Νταλαούρα"

«Δεν είναι καθημερινό να συμβαίνει αυτό και είναι μείζον θέμα. Όταν κάτι πηγαίνει σε επίπεδο αρχών και δικαιοσύνης είναι θέμα της Δικαιοσύνης να κάνει τη δουλειά της. Έχουμε αυστηρό νομικό πλαίσιο. Αυτό που ζητάμε είναι όσοι έχουν πέσει θύματα των ανώνυμων προφίλ να δουν να γίνεται ταχύτερα η διαδικασία για να μάθουμε την αλήθεια», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και κατέληξε σχετικά: «Να μάθουμε ποιοι κρύβονταν πίσω από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν ασκούσαν πολιτική. Έβριζαν και διέδιδαν fake news και στοχοποιούσαν και απειλούσαν και έβριζαν. Έχουμε καθήκον όλοι και ειδικά οι Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους».

Πάνος Σκουρλέτης: Θα θέσει ζήτημα εξυγίανσης του δημόσιου διαλόγου συνολικά

Ζήτημα εξυγίανσης του δημόσιου λόγου συνολικά πρόκειται να θέσει ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης, στον απόηχο της κλιμακούμενης στοχοποίησης που δέχεται από τα «τρολ» του Διαδικτύου τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποκαλύψεις του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε για «παράκεντρα» και «υπόγεια με στημένο μηχανισμό», δεν αφορούν μόνο στις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς σε ενυπόγραφα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν τη δράση συγκεκριμένων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα σε βάθος τουλάχιστον τριετίας, με αποκορύφωμα τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ και την ακραία επίθεση εναντίον του.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σκουρλέτης έχει επισημάνει στον δημόσιο διάλογο την οριζόντια δράση των «τρολ» στην εγχώρια πολιτική ζωή, είτε αυτά αναπαράγουν τη γραμμή της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ είτε απηχούν μια ακροδεξιά ρητορική.

Ήδη η σχεδόν εμμονική αναφορά του ονόματος του κ. Σκουρλέτη από συγκεκριμένους λογαριασμούς, που υπερβαίνει τα όρια της δημόσιας πολιτικής κριτικής, οδηγούν τον πρώην υπουργό, σύμφωνα με το περιβάλλον του, στην απόφαση για προσφυγή του στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η προέλευση των επιθέσεων εναντίον του.

Τι προηγήθηκε

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που κλιμακώνεται ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις του Πάνου Σκουρλέτη για δημοσιογράφους που δούλευαν σαν «τρολ» του Τσίπρα, με το «τρολ Πεν Νταλαούρα» όχι μόνο να επιμένει στη στοχοποίηση του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικού αυτουργού της επίθεσης σε βάρος της, αλλά και να απευθύνει έμμεσες απειλές με τη φράση «Και τώρα οι δυο μας και πάλι, τρελό αγόρι».

Στην επίμαχη ανάρτηση στον λογαριασμό «Πεν Νταλαούρα» η έμμεση απειλή προς τον Πάνο Σκουρλέτη συνοδεύεται με μια φωτογραφία στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.


Είχε προηγηθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και περίπου τρεις ώρες αφότου το protothema.gr είχε δημοσιεύσει το κείμενο με τίτλο «Ο Thanos Liontos αυτοαναγνωρίστηκε και δηλώνει "δεν είμαι εγώ η Πεν Νταλαούρα" - Δείτε το Τwitter του», ανάρτηση από τον εν λόγω troll λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ενός μακροσκελούς κειμένου στο οποίο στοχοποιούσε τον Πάνο Σκουρλέτη και ευχαριστούσε όσους τον έχουν υποστηρίξει.

Συγκεκριμένα, η «Πεν Νταλαούρα» έκανε λόγο για απόπειρα φίμωσης, λέγοντας πως «είμαστε όλοι μία γροθιά», ενώ εξαπέλυσε «πυρά» προς τον Πάνο Σκουρλέτη, γράφοντας χαρακτηριστικά «αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Σκουρλέτη και των υπολοίπων, τον ηθικό αυτουργό αυτής της χυδαίας επίθεσης και τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι ο πρόεδρός μας, ο Στέφανος Κασσελάκης, πρέπει και οφείλουν να πάρουν, τώρα, άμεσα θέση και να θέσουν εκτός κόμματος τους υπονομευτές του. Όλους».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σκουρλέτης ήταν ο πρώτος που προ ημερών είχε αποκαλύψει τον ρόλο των troll του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα πως έφταναν μέχρι και στο επίπεδο του γραφείου του προέδρου.

Μετά τα όσα ανέφερε η στήλη dark room για την πραγματική ταυτότητα του γνωστού troll του ΣΥΡΙΖΑ «Πεν Νταλαούρα», ο κ. Thanos Liontos, όπως υπογράφει στα social media, επικοινώνησε με το «Πρώτο Θέμα» και ανέφερε ότι αναγνώρισε τον εαυτό του στο δημοσίευμα, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν κρύβεται o ίδιος πίσω από το ψευδώνυμο «Πεν Νταλαούρα».


Σε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Thanos Liontos με τον διευθυντή του «Πρώτου Θέματος», Μπάμπη Κούτρα, ο συγκεκριμένος ρωτήθηκε πώς έφτασε να αναγνωρίσει τον εαυτό του στο δημοσίευμα από τη στιγμή που δεν αναφέρθηκε το επώνυμό του, αλλά ένα από τα πλέον δημοφιλή ονόματα στην Ελλάδα, όπως είναι το Θανάσης, απάντησε ότι είδε σχετικές δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο.





Νωρίτερα, ο λογαριασμός «Πεν Νταλαούρα» είχε σπεύσει να κάνει ανάρτηση στο twitter δηλώνοντας ότι δεν λέγεται «Θάνος» ή «Θανάσης». Ο ίδιος ο Thanos Liontos διαθέτει προσωπικό λογαριασμό στο ίδιο μέσον κοινωνικής δικτύωσης, στον οποίο ανεβάζει σχεδόν αποκλειστικά τις αναρτήσεις trolls του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η «Πεν Νταλαούρα» και η Marka2.









Ποινικές ευθύνες

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Thanos Liontos επιδιώκει να αποσυνδέσει το όνομά του από το troll «Πεν Νταλαούρα», μιας και οι αναφορές που έχουν γίνει από τον συγκεκριμένο λογαριασμό είναι σε πολλές περιπτώσεις μηνύσιμες - κάτι που σημαίνει ότι αν κάποιος ταυτοποιηθεί ότι βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό θα έχει ποινικές ευθύνες.





Οι αντιδράσεις Ν.Δ. και Γεωργιάδη


Έντονη ήταν η αντίδραση της Ν.Δ., που με ανακοίνωσή της ζητεί απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου Νίκου Ρωμανού έχει ως εξής:

«Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον υπόγειο μηχανισμό λάσπης, δολοφονίας χαρακτήρων και μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ με ρεπορτάζ του newmoney.gr. Συνεχίζεται και η εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα επιμένουμε, ζητώντας απαντήσεις μέχρι να σπάσει την αφωνία της η Κουμουνδούρου και να έρθουν στο φως τα σκοτεινά υπόγεια των κυκλωμάτων λάσπης και μαύρης προπαγάνδας που επί χρόνια μόλυναν τον δημόσιο διάλογο με fake news και τοξικότητα».