Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών. Την επόμενη Πέμπτη αναμένεται να συζητηθεί και να αποφασιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής η άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση ασυλίας τους μετά το εισαγγελικό αίτημα να καταθέσουν ως ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογέων.

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας έχει αποσταλεί στη Βουλή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδελίνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από τη Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Ολομέλειας ο ίδιος ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, κατά των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ως χειραγωγούμενους του Ηλία Κασιδιάρη.

Σημειώνεται πως και οι 11 ελεγχόμενοι βουλευτές παρέστησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Σπαρτιάτες: "Ενορχηστρωμένο σχέδιο πάταξης κάθε πατριωτικής φωνής"

Παράλληλα, «ενορχηστρωμένο σχέδιο πάταξης κάθε πατριωτικής φωνής και εθνικής συνείδησης» χαρακτηρίζουν οι Σπαρτιάτες την άρση της κοινοβουλευτικής τους ασυλίας που εισηγήθηκε ομόφωνα στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Σπαρτιατών

«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία συνιστά ιστορική κατάκτηση των ευρωπαϊκών λαών. Σήμερα η άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας των βουλευτών των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ προφανώς εντάσσεται στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή να αποτελέσει ένα εργαλείο για την επίτευξη ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου πάταξης κάθε πατριωτικής φωνής και εθνικής συνείδησης.

Η σύγχρονη δημοκρατία έχει ανάγκη από την ασφάλεια της διαφάνειας και ανανέωσης.

Οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε προς υποστήριξη των αμερόληπτων θέσεών της».