Στον νέο τρόπο επιλογής στις διοικήσεις στο Δημόσιο, με προτεραιότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μετά τις νομοθετικές αλλαγές που έγιναν, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το βράδυ της Πέμπτης (02/11).

Απαντώντας στην ερώτηση για το πότε θα γίνουν οι αλλαγές στα νοσοκομεία, η υπουργός Εσωτερικών απάντησε «πολύ άμεσα, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για αλλαγές στις Διοικήσεις μέχρι το τέλος του έτους» και ότι «ήδη ετοιμάζεται η προκήρυξη».

Διαβάστε ακόμα: Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα διοικήσεων στο Δημόσιο - "Ξεριζώνει κατεστημένα", είπε η Κεραμέως

Όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, πλέον απαιτείται στα νοσοκομεία πτυχίο με συνάφεια με τη θέση, με τη διαδικασία να υπάγεται στο ΑΣΕΠ, ενώ θα υπάρχει αξιολόγηση σε ετήσια βάση, με μπόνους στην περίπτωση επίτευξης, αλλά και με δυνατότητα αντικατάστασης στην αντίθετη περίπτωση.

Διαβάστε ακόμα: Νίκη Κεραμέως στη Βουλή: 10 αλήθειες για το νομοσχέδιο επιλογής και αξιολόγησης Διοικήσεων Φορέων του Δημοσίου

Όσον αφορά την κριτική ότι ο υπουργός θα μπορεί να επιλέγει όποιον θέλει μεταξύ τριών υποψηφίων, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι και οι τρεις επιλέγονται από το ΑΣΕΠ και ότι όλοι έχουν συμφέρον να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή. Για αυτό τον λόγο ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών δημιουργείται και «δεξαμενή υποψηφίων».