Ηχηρή παρέμβαση για την υπόθεση των ΣΥΡΙΖΟtrolls έκανε μέσω του Παραπολιτικά 90,1 fm και της εκπομπής της Αλεξάνδρας Καϋμένου, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Ο κ. Ρωμανός ανέφερε ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ «θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα είναι ζήτημα δημοκρατίας και διαφάνειας και ξαναλέω είναι επώνυμα πράγματα τα οποία καταγγέλονται επώνυμα από τον πρώην γραμματέα του κόμματος και μεγαλοστέλεχος και υπουργό και και και τον κύριο Σκουρλέτη».

Ο κ. Ρωμανός, μάλιστα, κάλεσε για άλλη μία φορά το ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί επισήμως στις καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη για τα περί ΣΥΡΙΖΟtrolls.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε και για την μήνυση που κατέθεσε ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης κατά του λογαριασμού-τρολ «Πεν Νταλαούρα» αναφορικά με όσα είχε δημοσιεύσει κατά το παρελθόν εναντίον του ιδίου αλλά και των ΜΜΕ του Ομίλου. Ο κ. Ρωμανός μίλησε για υπεράσπιση του συγκεκριμένου τρόλ από λογαριασμό της ομάδας μελών ΣΥΡΙΖΑ Κουκακίου. «Αυτό νομίζω είναι από μόνο του ενισχυτικό στοιχείο όλων αυτών που λέμε τόσες μέρες, βασικά λέει ο κύριος Σκουρλέτης», σχολίασε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: 



Τι είπε ο Νίκος Ρωμανός για τα ΣΥΡΙΖΟtrolls

Ποιοι κρύβονται πίσω από τα συριζοτρόλ

Σηκώνουμε το συγκεκριμένο θέμα από την πρώτη στιγμή που έκανε τις αποκαλύψεις ο κύριος Σκουρλέτης ο οποίος μίλησε συγκεκριμένα για μεγάλους,  για επώνυμους μάλλον αρθρογράφους που διαχειρίζονται δεκάδες  λογαριασμούς τρολ και οι οποίοι διαχειρίζονται παράλληλα τους λογαριασμούς του κύριου Τσίπρα άρα λοιπόν συνδέει μέσω των αποκαλύψεών του ευθέως τον κ. Τσίπρα με αυτό το σύστημα μαύρης προπαγάνδας δολοφονίας χαρακτήρων, fake news και όλα αυτά που είδαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα είναι ζήτημα δημοκρατίας και διαφάνειας και ξαναλέω είναι επώνυμα πράγματα τα οποία καταγγέλονται επώνυμα από τον πρώην γραμματέα του κόμματος και μεγαλοστέλεχος  και υπουργό και και και τον κύριο Σκουρλέτη. ΕΕΕ πράγματι όπως είπατε σωστά πριν από κάποιες μέρες τελικά πήγε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Υπήρξε μια απάντηση από ένα μεγάλο τρολ του Σύριζα, η απάντηση αυτή ήταν ένα νομικό κείμενο ουσιαστικά προφανώς γραμμένο από δικηγόρο. Από αυτή την απάντηση εγώ ξεχωρίζω το σημείο που υπονοείται σαφώς  ότι πρόκειται για λογαριασμό που έχει πολλαπλούς διαχειριστές. Αυτό νομίζω είναι κάτι που εξ ορισμού παραπέμπει σε επαγγελματικό λογαριασμό, δεν υπάρχουν προσωπική λογαριασμό που να έχουν πολλαπλούς διαχειριστές. Εσείς έχετε το δικό σας λογαριασμό, εγώ το δικό μου και αυτό είναι και το στοιχείο του προσωπικού λογαριασμού και γι’ αυτό λέγεται προσωπικά. Όταν λοιπόν υπονοείται ότι υπάρχουν πολλαπλοί διαχειριστές αυτό παραπέμπει ξαναλέω εξ ορισμού σε επαγγελματικό λογαριασμό. Φαντάζομαι ότι όλα αυτά θα διερευνηθούν, θα έχουμε απαντήσεις και τις αναμένουμε με πολλή μεγάλη ανυπομονεσία. Φυσικά περιμένοντας και κάτι επίσημο από το Σύριζα έστω και τώρα που δεν έχει πει τίποτα.

Αναφέρεστε στο τρολ, στον λογαριασμό  «Πεν Νταλαουρα» έναν λογαριασμό που έχει εξαπολύσει επίθεση και κατά του εκδότη των Παραπολιτικών.

Και επειδή τώρα αναφέρεστε και στον κύριο Κουρτάκη. Έχω μια αποκάλυψη να σας κάνω. Ο κύριος Κουρτάκης έκανε μια ανάρτηση που όντως ενημέρωσε ότι και αυτός θα κινηθεί νομικά μέσω της δίωξης ή δε ξέρω τι άλλο. Και λέει από Δευτέρα λέω να ασχοληθώ με τα τρισάθλια που έχει γράψει για μένα αυτός ο λογαριασμός κλπ. Από κάτω από την ανάρτηση του κύριου Κουρτάκη μπαίνει και απαντάει ένας λογαριασμός που φαίνεται να είναι αυθεντικός με την επωνυμία ομάδα μελών ΣΥΡΙΖΑ Κουκακίου, δηλαδή νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί το συγκεκριμένο τρολ ο λογαριασμός της ομάδα μελών ΣΥΡΙΖΑ Κουκακίου και γράφει ένα έτσι ειρωνικό τέλος πάντων απαντώντας στον κύριο Κουρτάκη. Αυτό νομίζω είναι από μόνο του ενισχυτικό στοιχείο όλων αυτών που λέμε τόσες μέρες, βασικά λέει ο κύριος Σκουρλέτης και φυσικά ζητάμε απαντήσεις. Η μόνη, η πρώτη λοιπόν επίσημη , το πρώτο επίσημο που διαβάζουμε ή ακούμε για το συγκεκριμένο θέμα έρχεται από την ομάδα μελών ΣΥΡΙΖΑ Κουκακίου που απαντάει στον κύριο Κουρτάκη νιώθοντας την ανάγκη να υπερασπιστεί το τρολ που δήθεν δεν έχει καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.

Μάλιστα τώρα θα πει κάποιος. Εσείς τρολ στη ΝΔ δεν έχετε;

Αυτή την ερώτηση παύλα μομφή την ακούμε προφανώς από την πρώτη μέρα γιατί είναι ο εύκολος τρόπος να πετάξεις λάσπη στον ανεμιστήρα, την μπάλα στην εξέδρα και τα λοιπά. Εμείς έχουμε ξακαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι εμείς δεν πολιτευόμαστε έτσι και αυτό αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος. Δεν υπάρχουν υβριστικά χασταγκς από δικούς μας λογαριασμούς.