Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με μέλη του προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, «με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή», όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του.

Διαβάστε ακόμα: "Καμπανάκι" για την οικονομία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Ο αντισημιτισμός - και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός - είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε»

«Για εμάς ο ρόλος του σχολείου είναι το να καλλιεργεί τις αξίες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, του διαλόγου και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Δεν είναι το να ποδηγετεί την ελεύθερη σκέψη των μαθητών ούτε το να τους ξεχωρίζει ανάλογα με το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα ή όποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας. Σίγουρα, επίσης, δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους» υπογραμμίζει ο Κυριάκος Πιερρακάκης και προσθέτει:

«Ο αντισημιτισμός - και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός - είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε, γι' αυτό και το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήδη βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμησή του, όπως έχει, εξάλλου, ήδη εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις.

Η συντριπτική πλειονότητα των δασκάλων και των καθηγητών μοχθούν για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα ανοικτό σχολείο, απαλλαγμένο από κομματικές αντιλήψεις και πρακτικές και κυρίως από τις λογικές και το λεξιλόγιο του χθες. Είμαστε στο πλευρό όλων τους, και τους παρέχουμε στήριξη στο δύσκολο έργο που επιτελούν».

Συναντήθηκα σήμερα με τα μέλη του Προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση...

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Pierrakakis στις Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023