Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά και με εκλεκτούς προσκεκλημένους τόσο από τον χώρο της πολιτικής όσο και της επιχειρηματικής ζωής της χώρας πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος η εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπουργοί, βουλευτές και άλλα πολιτικά στελέχη, προσωπικότητες της οικονομικής και ακαδημαϊκής ελληνικής σκηνής, καθώς και εκπρόσωποι της νεολαίας.

Ekdilosi_Simiti_Mitsotakis

Την εκδήλωσε άνοιξε η πρόεδρος του Δικτύου, Άννα Διαμαντοπούλου. Προβλήθηκαν βίντεο για τη ζωή και το έργο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, καθώς και βιντεοσκοπημένοι χαιρετισμοί διεθνών προσωπικοτήτων.

Η τοποθέτηση του Κώστα Σημίτη στην εκδήλωση προς τιμήν του


Ο Κώστας Σημίτης, συνιδρυτής, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μια λιτή αλλά ουσιαστική δήλωση, έδωσε τις προτροπές του κι έκλεισε την τιμητική εκδήλωση στον ίδιο που διοργάνωσε απόψε το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση και η ιστοσελίδα Μεταρρύθμιση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

«Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλλω στην εξέλιξη της κοινωνίας όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων αλλά συνεισφέροντας και στη δημιουργική συμβολή τους», είπε συγκεκριμένα ο κ. Σημίτης .



Ο πρώην Πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την 'Αννα Διαμαντοπούλου, και τους άλλους ομιλητές καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πρός τιμή του τόνισε:

«Ελπίζοντας να διαμορφωθεί έτσι μια δικαιότερη κοινωνία, ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Δεν ήταν πάντα εύκολο, γιατί στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις. Είναι βαθιά πεποίθησή μου, όμως, πως με προσπάθεια λύνονται προβλήματα».

Ο Κώστας Σημίτης υπογράμμισε πώς είναι δύο λέξεις κλειδιά: «το σχέδιο και η συγκυρία. Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο - χωρίς στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα. Είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί, για να είναι το όφελος που θα προκύψει πολύ μεγαλύτερο. Γι' αυτό και πιστεύω, παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε. Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο».

«Σας ευχαριστώ όλους. Η παρουσία σας απόψε ήταν μία ενθάρρυνση για να προσπαθούμε το καλύτερο», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Δείτε φωτογραφίες:

ekdilosi_simiti10
ekdilosi_simiti9
ekdilosi_simiti8
ekdilosi_simiti7
ekdilosi_simiti6
ekdilosi_simiti4
ekdilosi_simiti5
ekdilosi_simiti3
ekdilosi_simiti2
ekdilosi_simiti1
Ekdilosi_Simiti11
Ekdilosi_Simiti12
Ekdilosi_Simiti13
Ekdilosi_Simiti14
Ekdilosi_Simiti15
Ekdilosi_Simiti16
Ekdilosi_Simiti17
Ekdilosi_Simiti18
Ekdilosi_Simiti19
Ekdilosi_Simiti20
Ekdilosi_Simiti21
Ekdilosi_Simiti22

 

Μετά, ακολουθεί συζήτηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιάννη Βούλγαρη και τον πρέσβη Επί Τιμή κ. Αριστείδη Αγαθοκλή, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αμέσως μετά ο χαιρετισμός του πρώην πρωθυπουργού. Να σημειωθεί ότι στην αρχή και στο πέρας της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με νέους από τη γενιά Χ και Z.



Δείτε φωτογραφίες του parapolitika.gr: 

ekdilosi_simiti10
ekdilosi_simiti9
ekdilosi_simiti8
ekdilosi_simiti7
ekdilosi_simiti6
ekdilosi_simiti4
ekdilosi_simiti5
ekdilosi_simiti3
ekdilosi_simiti2
ekdilosi_simiti1



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό Μεταρρύθμιση με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Δείτε την εκδήλωση: