«Οι διαγραφές είναι μια έσχατη λύση όταν όμως κάποιοι υπερβαίνουν τα όρια, δεν υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης. Είπε πως η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και γίνεται σε μια κρίσιμη καμπή. Τόνισε πως η πολιτεία ζητεί μια αξιόπιστη αντιπολίτευση με ισχυρή φωνή απέναντι στην αλαζονεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε ότι αφορά τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι έχει χαθεί η υπερηφάνεια στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως δεν έχει απωλεσθεί μέσα από την παρουσία μας σε ένα κόμμα. Εκτίμησε πως απόσχιση στελεχών και όχι διάσπαση μπορεί να υπάρξει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χάρη Μαμουλάκη

Με αφορμή την επικείμενη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι μια ιστορική Κεντρική Επιτροπή με ιδιαίτερο συμβολισμό σε μια κρίσιμη καμπή για τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ που αν μη τι άλλο αυτό που ζητάει και η κοινωνία είναι να υπάρχει μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, μια ισχυρή φωνή απέναντι στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη. Γενικότερα οδηγούμαστε σε αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς πολλές εντάσεις που το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν, είναι πιο ήρεμο το κλίμα. Σίγουρα οι διαγραφές είναι η έσχατη λύση όταν επιδιώκεις πραγματικά την ενότητα αλλά βέβαια όταν υπερβαίνουν τα όρια πλείστες φορές κάποιοι σύντροφοι νομίζω ότι δεν υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές. Ο στόχος σίγουρα είναι μια ομογενοποίηση του χώρου.

Αναφορικά με τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι έχει χαθεί η υπερηφάνεια στο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ευκ.Τσακαλώτος έχει μια καθαρή διαδρομή η οποία έχει όμως και τις συγκεκριμένες ιδεοπολιτικές συνιστώσες, κατευθύνσεις και εδράζεται σε μια λογική λίγο πιο αριστερή από αυτή που ευρύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει όμως δεν νομίζω ότι η υπερηφάνεια έχει απωλεσθεί μέσα από την παρουσία μας σε ένα κόμμα.

Για μένα δεν περισσεύει κανένας στην πολύ μεγάλη προσπάθεια ανάταξης που σχεδιάζουμε και πρέπει να ανοίξουμε το βηματισμό μας το επόμενο διάστημα. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο αλλά αν υπάρχει βούληση μπορεί να επιτευχθεί.

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι στην ΚΕ θα υπάρξει διάσπαση: Πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος αλλά δεν νομίζω ότι έχει χαρακτηριστικά διασπάσεως, μια μερική αποκόλληση ή απόσχιση κάποιων στελεχών μπορεί να υπάρξει, δεν θα το ήθελα αλλά ακόμα και αν συμβεί μπορεί να δράσει και προωθητικά.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξουν την προανακριτική επιτροπή που ζητάει το ΠΑΣΟΚ για το δυστύχημα των Τεμπών: Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό όπου οφείλουμε να συνδράμουμε την ανάδειξη και εξυγίανση αυτής της αδιανόητης υπόθεσης.

Μήπως θα πρέπει και μετά τις πρόσφατες φοβερές αποκαλύψεις για τα 11 μηνύματα που έστελνε κυβερνητικό στέλεχος και ουσιαστικά παρακολουθούσε με δικές του δράσεις και χρησιμοποιείτο από το Predator και ΕΥΠ μήπως τελικά θα πρέπει να πάμε σε μια πιο δραστική κοινοβουλευτική παρέμβαση. Αν δεν έχουμε για αυτό το ζήτημα πρόταση μομφής για πιο άλλο θα πρέπει να έχουμε; Για ένα θέμα δημοκρατίας, διαφάνειας, να παρακολουθεί ο Πρωθυπουργός το σύνολο του πολιτικού κόσμου, δημοσιογράφους, δικαστικούς! Πρέπει επιτέλους να δοθούν απαντήσεις.