«Ανεβαίνουν οι τόνοι» μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με «μήλον της Έριδος» τον Κώστα Σημίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν πήγε στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη και μάλιστα στη συνέχεια δήλωσε μιλώντας στον ANT1: «Τι δουλειά έχω εγώ με όσους έχουν σπαταλήσει δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν το προκάλεσε».

Παύλος Μαρινάκης: Να διαβάσει Ιστορία ο Στέφανος Κασσελάκης

Η δήλωση αυτή του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κινείται σε γραμμή Πολάκη, ενώ, όταν ρωτήθηκε σχετικά στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε: «Εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω. Αλλά απαντώντας στο γενικό που είπε ο κ. Κασσελάκης, να διαβάσει Ιστορία, τι έγινε στη χώρα το 2015. Να δει τους αριθμούς, πόσα χρήματα κόστισε το τρίτο μνημόνιο, πόσα χρόνια υποθηκεύθηκε η δημόσια περιουσία».

Παύλος Μαρινάκης: Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος του κόμματος που φόρτωσε πάνω από 100 δισ. ευρώ χρέος

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έδωσε το πρωί της Τετάρτης 8/11 νέες διευκρινίσεις σχετικά με το γιατί σχολίασε τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Όταν ακούω τον πρόεδρο του κόμματος που μας φόρτωσε με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, έφερε ουρές κόσμου στις τράπεζες, να μιλά με αυτόν τον τρόπο, υιοθετώντας τη ρητορική του υπαρχηγού του, Παύλου Πολάκη, είπα ότι πρέπει να έχουμε συναίσθηση του τι εκπροσωπούμε», είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

*Διαβάστε εδώ: Κυβέρνηση σε Στέφανο Κασσελάκη: Ας διαβάσει λίγο Ιστορία να δει τι έγινε το 2015, να μάθει για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο

«Άσχετα του τι έγινε πριν το 2015, είναι πρόεδρος κόμματος που μας φόρτωσε πάνω από 100 δισ. ευρώ χρέος, δεν είναι άμοιρος κριτικής», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Στέφανος Κασσελάκης «έβαλε μια παρελθοντολογική συζήτηση στη δημόσια σφαίρα, παραπέμποντας σε ακραία ρητορική και του απαντήσαμε ότι ίσως δεν θυμάται τι έκανε το κόμμα του. Η υποκρισία του 2015, που επαναλήφθηκε το 2016, το 2017, το 2018, για τους δήθεν ''Ρομπέν των δασών'' που θα έσωζαν την κοινωνία έφεραν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων, έκοψαν το ΕΚΑΣ και έφεραν τον νόμο Κατρούγκαλου. Όταν βγαίνουν με ακραία ρητορική, θα τους απαντάμε».

Στέφανος Κασσελάκης: Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X (πρώην Τwitter) απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος είχε καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «διαβάσει λίγο Ιστορία, να δει τι έγινε το 2015, να μάθει για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο».

«Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.!', αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του παρουσιάζοντας πίνακα.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα.

Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.!

Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες είναι τιμή για μένα».


Στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη απάντησε με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη Ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Παύλος Μαρινάκης.

*Διαβάστε εδώ: Κασσελάκης: Η απάντηση σε Μαρινάκη - “Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε”


Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη

«Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη Ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του.

Κύριε Κασσελάκη, έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που, σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του παρόντος μιλώντας με όρους μέλλοντος.

Αφήνουμε σε εσάς τον ρόλο του εκφραστή της ρητορικής του χθες, της τοξικότητας και της παραπληροφόρησης».