Δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και στο επιτελείο του άσκησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι είναι «αφελές, ρηχό και δεν θα έχει τύχη» το διακηρυσσόμενο «εμείς θέλουμε την εξουσία και οι αριστεροί να πάνε στο σπίτι τους».

Μιλώντας στο Action24, ο Νίκος Ξυδάκης επισήμανε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αν έγινε κάτι ήταν γιατί ήταν και αριστερά, γιατί έδινε μια ελπίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τον κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα το 2015 και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια κάνοντας υπαρξιακή προδοσία του εαυτού του και στάθηκε υπεύθυνος απέναντι στην ιστορία».

Ακόμη, ο κ. Ξυδάκης εκτίμησε πως «δεν μπορεί να υπάρχει συνεκτικός και δυνατός ο ΣΥΡΙΖΑ και από την παρουσία του Κασσελάκη που ενώ είναι άνθρωπος που φαίνεται ικανός και ευφυής, δεν έχει το βάρος τη γνώση και την εμπειρία για να πάρει το ρευστό αυτό πράγμα στην συγκυρία και να το πάει μπροστά».

Ξυδάκης για Κασσελάκη: Δεν μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα τη συνέχεια και την πρόοδο

Αναφερόμενος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα τη συνέχεια και την πρόοδο να πάει σε ένα επίπεδο».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει ένα αόριστο όραμα, ένα πράγμα νεφελώδες». «Δεν μπορώ να τον κρίνω πολιτικά γιατί δεν έχει πολιτικό παρελθόν. Το παρελθόν του ήταν στο πολιτικό εκκολαπτήριο του κ. Δαματάρη στον Εθνικό Κήρυκα, ανθρώπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεξιότατο και συντηρητικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Νίκος Ξυδάκης εκτίμησε ότι «αν ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ φυλορροεί και φθίνει είναι μερικοί άνθρωποι που δεν θα θέλουν να το υποστούν αυτό».

«Ο Κασσελάκης βιάστηκε υπερβολικά με τις διαγραφές χωρίς να ζυγίσει αρκετές κινήσεις»

Αναφορικά με τις διαγραφές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ξυδάκης εκτίμησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «βιάστηκε υπερβολικά χωρίς να ζυγίσει αρκετές κινήσεις μετά, τι θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή. Αν ωθούμενος ή παρωθούμενος ή με συμβουλές από το περιβάλλον που φαίνεται πάει σε πλήρη ρήξη γιατί πιστεύει ότι θα βγει πιο δυνατός, η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα βγει πιο δυνατός».

Ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε, τέλος, «ασύλληπτη» τη «στελεχοπενία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει αυτή την ώρα οικονομικό επιτελείο. Δεν μπορεί να αναλύσει σε βάθος τον προϋπολογισμό ο Παππάς».

«Ο κ. Κασσελάκης θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να πάρει ένα παιδί 27-28 ετών και να το χρήσει υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής. Με τους ανθρώπους που έχει δίπλα του δεν νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης να έχει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Επειδή ξέρει καλά αγγλικά μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη; Θέλει και 20-30 στελέχη», κατέληξε ο Νίκος Ξυδάκης.