Ολοκληρώθηκε, τα ξημερώματα της Παρασκευής, η μαραθώνια συνεδρίαση της Ομπρέλας,  στην οποία συμμετείχαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα στελέχη της "Ομπρέλας" θα συμμετέχουν κανονικά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν δύο απόψεις: Κάποια μέλη της Ομπρέλας υποστήριζαν να γίνει η ανακοίνωση της αποχώρησης την Παρασκευή, ενώ κάποια άλλα ήταν υπέρ της ανακοίνωσης το Σαββατοκύριακο.

Μετά από πολύωρη συζήτηση επικράτησε η δεύτερη άποψη και έτσι αποφασίστηκε η "Ομπρέλα" να ανακοινώσει την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Κείμενο-κόλαφος για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα σήμερα 1.300 μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανάμεσα στα οποία στελέχη πρώτης γραμμής από την «Ομπρέλα» υπέγραψαν κείμενο - παρέμβαση στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως το μέλλον τους βρίσκεται στην Αριστερά, αλλά πιθανώς εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και δεν διευκρινίζουν περισσότερα για το «αριστερό μέλλον» τους, αν θα είναι εντός ή εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο.
Το κείμενο συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, τα εννέα μέλη της «Ομπρέλας» που μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία, πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη απ' όλη τη χώρα, όπως οι Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Κώστας Αθανασίου, Νίκος Βούτσης, Αννέτα Καββαδία, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Μαρία Γκατσούκα (ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου).

Στο κείμενο, το οποίο επιγράφεται «Διέξοδος Αριστερά», επισημαίνεται πως «ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη», όπως και ότι «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται "όποιος διαφωνεί, να φεύγει". Είμαστε όλοι/ες εμείς που τον ιδρύσαμε, τον πιστέψαμε, τον αναδείξαμε διεκδικητή της κυβέρνησης, καταφυγή των πολλών, των "από κάτω", αντίπαλο του ακροδεξιού λαϊκισμού που καιροφυλακτεί».