Ενδεχόμενες αποχωρήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διάσπαση αλλά απόσχιση, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό, ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Κόκκαλης. Ανέφερε πως η Κεντρική Επιτροπή δεν είναι αρμόδια για τις διαγραφές, και ζήτησε ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις. Ζήτησε να πέσουν οι τόνοι, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, όλοι να κάνουν δεύτερες σκέψεις πριν από οτιδήποτε και το κόμμα ως αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει προγραμματική αντιπολίτευση. Σημείωσε πως κάποιοι με τις δηλώσεις τους πέρασαν τα όρια και ορθώς παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Κόκκαλη

Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Το κόμμα έχει αποστολή να κάνει προγραμματική αντιπολίτευση. Πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση και να κάνουμε και δεύτερες σκέψεις πριν το οτιδήποτε.

Πρέπει να βρεθεί ξεκάθαρη πολιτική λύση για να προχωρήσει μπροστά το κόμμα, κάποιοι πέρασαν τα όρια με τις δηλώσεις τους και ορθώς παραπέμφθηκαν από τον πρόεδρο στην επιτροπή δεοντολογίας από εκεί και πέρα όλες οι λύσεις που ξεκαθαρίζουν το τοπίο είναι δεκτές.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη διάσπαση, θα χρησιμοποιήσω σε αυτή την περίπτωση αν γίνει τη λέξη απόσχιση. Νομίζω ότι το κόμμα θα προχωρήσει κανονικά.