«Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί έχουν φύγει από την υπηρεσία της φύλαξης προσώπων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Αναφορικά με τις νέες ταυτότητες, ο Κώστας Κατσαφάδος είπε ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση και η διαδικασία κυλά ομαλά.

Παράλληλα, σημείωσε πως ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να πλαστογραφηθούν οι νέες ταυτότητες.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη Έλληνας οπαδός, ερευνάται η εμπλοκή του στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Μιχάλη Κατσουρή, είπε πως εισαγγελέας και ανακριτής μελετούν όλα τα στοιχεία και είναι πιθανό να υπάρξουν νέες συλλήψεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Ερωτηθείς πόσοι αστυνομικοί έχουν φύγει από τη φύλαξη επίσημων προσώπων και έχουν επιστρέψει σε μάχιμες θέσεις: Είναι μια διαδικασία η οποία συνεχίζεται. Αυτό το οποίο δήλωσε ο Πρωθυπουργός θα τηρηθεί και θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας. Μέχρι στιγμής έχουν φύγει πάνω από 1.000 άτομα από υπηρεσίες τις οποίες είχαμε σε φύλαξη προσώπων και συνεχίζεται η διαδικασία. Είναι μια διαδικασία η οποία έχει μέσα κάποια γραφειοκρατικά θέματα καθώς όποιος είχε φύλαξη έχει το δικαίωμα να καταθέσει ένσταση, αυτή εξετάζεται από το επόμενο συμβούλιο και αυτό δημιουργεί μια καθυστέρηση.

Για τις νέες ταυτότητες:
Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μπει στη διαδικασία για να προμηθευτούν τις νέες ταυτότητες. Η διαδικασία αυτή κυλάει ομαλά. Είναι αρκετά ενθαρρυντικό ότι οι έλληνες πολίτες αντιλήφθηκαν ότι αυτή είναι μια απολύτως τυπική διαδικασία και είναι μια διαδικασία προς το συμφέρον τους γιατί μέσω της συγκεκριμένης ταυτότητας είναι πιο εύκολη η μετακίνησή τους και βέβαια ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να πλαστογραφηθεί η ταυτότητά τους.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του Μιχάλη Κατσουρή:
Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας μελετούν όλα τα στοιχεία τα οποία βγαίνουν από τη φάση της προανάκρισης και είναι πιθανό να έχουμε και άλλες συλλήψεις.