Λίγες ώρες πριν την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου και οι «6+6» έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για την στάση που θα κρατήσουν στην κρίσιμη συνεδρίαση.

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (10/11), ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της τάσης στην οποία συμμετέχουν η Έφη Αχτσιόγλου και οι «6+6» και – σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.grαποφασίστηκε να «κατέβουν» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με δικό τους κείμενο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο κείμενο τους θα εκφράζεται η διαφωνία τους με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να τεθεί το ζήτημα των διαγραφών σε δημοψήφισμα στο κόμμα.

Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι θα θέσουν θέμα η Κεντρική Επιτροπή να καταψηφίσει την πρόταση Κασσελάκη να τεθεί το ζήτημα των διαγραφών σε δημοψήφισμα στο κόμμα. Εάν καταψηφιστεί η πρόταση τους, όλα είναι πλέον ανοιχτά για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Κουμουνδούρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του parapolitika.gr, υπήρχαν σκέψεις και για την κατάθεση πρότασης μομφής. Γνώριζαν ωστόσο ότι αυτή η πρόταση δεν έχει τύχη και δεν θα περνούσε.

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης: Το παρασκήνιο της απόφασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα

Σημειώνεται ότι σε έκτακτες συνεδριάσεις προχώρησε σήμερα (10/11) και η «Ομπρέλα», αλλά και οι Διονύσης Τεμπονέρας και Διάνα Βουτυράκου με το «Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς». Θυμίζουμε επίσης ότι την Πέμπτη (9/11) δημοσιεύτηκε κείμενο εκατοντάδων στελεχών του κόμματος (εντός και εκτός «Ομπρέλας»), μέσω του οποίου ασκούν σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και στο περιβάλλον του.

Διαβάστε ακόμα: Το news247 του Δημήτρη Μάρη κάνει επίθεση στον Κασσελάκη

Μετά τις αποχωρήσεις και την αμφιλεγόμενη πρόταση του προέδρου να παραπέμψει το ζήτημα των Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα σε δημοψήφισμα, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταλυτική και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.