Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Υπενθυμίζεται πως από τη διαδικασία αποχώρησαν η «Ομπρέλα» υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκε να προηγηθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα περί διαγραφών, που πρότεινε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Βλαχάκης, σε δήλωση του εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σημερινή διαδικασία.

Ειδικότερα, ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Βλαχάκης δήλωσε: «Αποχώρησα από τη διαδικασία καθώς δεν μπορώ να νομιμοποιήσω μια διαδικασία με το μισό σώμα παρών χωρίς να έχει απαντηθεί με σαφήνεια αν το θέμα του δημοψηφίσματος για διαγραφές μελών είναι ακόμα στο τραπέζι. Τέθηκε εξ αρχής ότι το χθεσινό διάγγελμα και η σημερινή εισήγηση του Προέδρου έθεσαν ζητήματα οριακά και υπαρξιακά για ένα σημαντικό τμήμα της ΚΕ. Η άρνηση να συζητηθούν αυτά σύντομα και να καταλήξουμε δημοκρατικά πριν μπουμε στη κύρια συζήτηση είναι απόφαση διαλυτική για το κόμμα μας. Και προφανώς το θέμα αυτό επισκιάζει και τορπιλίζει τησυζήτηση για οποιαδήποτε άλλο θέμα. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, μετά και από διαβούλευση με τη γραμματεία της νεολαίας, αποφάσισα να αποχωρήσω από τη σημερινή διαδικασία».