Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από την Εξεταστική Επιτροπή αιτημα για την συσταδη της που είχε καταθέσει το ΚΚΕ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα για τα Τέμπη, όπως αποφασίστηκε νωρίτερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πληροφορίες μέσα στον Κανονισμό της Βουλής υπάρχει άρθρο το 155 εδάφιο 1 έως 4, σύμφωνα με το οποίο μετά από αίτημα 30 βουλευτών διακομματικά δηλαδή από οποιοδήποτε κόμμα μπορεί να συγκροτηθεί τριμελής δικαστική επιτροπή η οποία πριν την συζήτηση οποιασδήποτε πρότασης για Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να γνωμοδοτήσει για την βασιμότητα ή μη των κατηγοριών που αποδίδονται στους υπό έλεγχο υπουργούς.

Στην πράξη θα περάσει μια εβδομάδα έως ότου διαπιστωθεί αν θα εκδηλωθεί η σχετική πρωτοβουλία από 30 βουλευτές και αν αυτό συμβεί η Βουλή θα πρέπει να περιμένει την γνωμοδότηση των δικαστών και όταν αυτή γνωστοποιηθεί θα πρέπει να περάσουν άλλες 15 ημέρες για να συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Φυσικά αυτό προϋποθέτει να υπάρξουν 30 βουλευτές που να συμφωνήσουν στην ενεργοποίηση του άρθρου του Κανονισμού της Βουλής.