Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των εσωκομματικών του προβλημάτων, αλλά και των ευθυνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

Ακόμα, ο Γιάννης Γκιόκας ανέφερε πως το ΚΚΕ ζήτησε εξεταστική επιτροπή, ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν.


Η συνέντευξη του Γιάννη Γκιόκα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δύσκολη θέση και λόγω των εσωκομματικών του προβλημάτων αλλά και λόγω των συγκεκριμένων ευθυνών που έχει και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως φυσικά και η διακυβέρνηση της ΝΔ για τη διαμόρφωση μιας κατάστασης στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη», επισήμανε ο Γιάννης Γκιόκας.

Για την εξεταστική επιτροπή που ζήτησε το ΚΚΕ ανέφερε: «Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα για ποινικές ευθύνες οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν μέσα από αυτή την επιτροπή».

«Θα εξετάσουμε και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και θα τοποθετηθούμε συγκεκριμένα. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δε θα έρθουμε σε αντιπαράθεση», πρόσθεσε.

«Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πορεία πολιτικού, ιδεολογικού και οργανωτικού που βιώνουν όλα αυτά τα κόμματα που ‘’πατάνε σε πάρα πολλές βάρκες, που είναι και με τους εργαζόμενους, είναι και με το κεφάλαιο», σημείωσε.

Για τις ευρωεκλογές τόνισε: «Εμείς δε θέτουμε αριθμητικούς στόχους ή στόχους όσον αφορά σε θέσεις. Εμείς λέμε ότι αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική, εκφράστηκε και στις βουλευτικές εκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές. Αυτό μπορεί να εκφραστεί και στις ευρωεκλογές και να πάει το ΚΚΕ πιο ψηλά. Το σημαντικό είναι αυτό το ρεύμα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο».

*Διαβάστε εδώ: Βουλή: Την Τετάρτη η συζήτηση της πρότασης του ΚΚΕ για Εξεταστική για τα Τέμπη, θα τη στηρίξουν ΝΔ και Πλεύση Ελευθερίας