Νέα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με στελέχη της «Ομπρέλας». Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη «βίαη μετατόπιση και μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφήνει κενό στον χώρο της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος αφήνει ο Πάνος Σκουρλέτης 

Συνεχίζοντας ο κ. Σκουρλέτης είπε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο για να καλύψει αυτό το κενό. «Θα γίνει; Κανείς δεν το ξέρει αυτό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη δημιουργία νέου φορέα, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι στα σκαριά, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει εκατοντάδες ψήφους από το 2015 και έπειτα.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, είπε: «Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει 2-3 σοβαρά πολιτικά πράγματα και να αναφερθεί στο κορυφαίο γεγονός που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα. Τον πόλεμο».

Αναφέρθηκε επίσης στο σχόλιο του Νίκου Φίλη ότι ο λόγος του κ. Κασσελάκη «θυμίζει τον Ντόναλντ Τραμπ» και διερωτήθηκε: «Αυτό που είδαμε προχθές δεν επιβεβαιώνει το Νίκο Φίλη;».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, «υπηρετούσε ένα συνέδριο διάσπασης» και πως το κατάφερε. Τόνισε ότι «διέλυσε έναν χώρο και τον μετατοπίζει σε ένα λαϊκίστικο κεντροδεξιό μόρφωμα με αντι-ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήματα».

«Έχουμε μία μετάλλαξη στις θέσεις ενός λαϊκιστίκου κεντροδεξιού κόμματος και επιβεβαιώνεται όταν η σημερινή γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη τα στελέχη για την περίοδο 2011-2015», είπε ο πρώην υπουργός και έκανε το εξής ερώτημα: «Η περίοδος που ο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε εποποιία, που ανέτρεψε τους συσχετισμούς, που κατέρριψε το φαύλο δικομματικό σύστημα που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας, πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη;».

Διαβάστε ακόμα: Πάνος Σκουρλέτης: Ήταν μουσολινικής έμπνευσης ο λόγος Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή


Πάνος Σκουρλέτης: Δήθεν δημοκρατικοφανής τρόπος εκλογής αρχηγού από τη βάση

Εν συνεχεία, ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε για την καταγγελία που έκανε αναφορικά με τα τρολ στο Διαδίκτυο, λέγοντας ότι όλοι οι χώροι διαθέτουν, ενώ σημείωσε ότι «το πρώτο προϊόν σε διαφήμιση και μπάτζετ είναι τα τρολ της ΝΔ στο Διαδίκτυο».

«Η ιστορία των τρολ είναι κάτι πολύ λίγο μπροστά στην καταπάτηση των ανεξάρτητων Αρχών. Μπροστά στο γεγονός ότι έχουμε το πιο επίσημο σύστημα παρακολούθησης μέσα στο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Χαρακτήρισε «δήθεν δημοκρατικοφανή» τον τρόπο εκλογής αρχηγού από τη βάση. Ενώ εξήγησε ότι τον συγκεκριμένο τρόπο τον χαρακτηρίζει έτσι επειδή «οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να καθορίζει τον αρχηγό ενός κόμματος».

Σημείωσε ότι «αυτό σπάει τους δεσμούς σε ένα κόμμα» και «καταργεί τη λογοδοσία». «Όταν σε ψηφίζουν 75.000 άνθρωποι, δεν υπάρχει διαδικασία της λογοδοσίας», είπε.