«Η φοροδιαφυγή, που διαιωνίζεται στη χώρα μας, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ανέφερε ότι: «Η σύγχρονη δημοκρατία επιβάλλει μία δημόσια συζήτηση, για να γνωρίζει ο πολίτης και αναλόγως να ψηφίζει». 

Για τη σύνδεση ταμειακών μηχανών - POS, δήλωσε ότι είναι προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης του 2019. «Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε εν έτει 2023 είναι να πάμε στη μέγιστη καταγραφή των συναλλαγών, να αξιοποιήσουμε όλα τα ψηφιακά εργαλεία. Να πάμε σε στοχευμένους ελέγχους».

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «Δεν μπορούμε να πάμε σε λαοδικία, δεν συνάδει με τη φιλελεύθερη δημοκρατία».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει σαφή τη θέση του, κοιτάζει το δικό του προγραμματικό πλαίσιο», ξεκαθάρισε ο Στέφανος Παραστατίδης.


Η συνέντευξη του Στέφανου Παραστατίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κος Στέφανος Παραστατίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Με αφορμή τις επιδόσεις των ελλήνων μαθητών στο διαγωνισμό PISA, είπε: «Έχουμε ηττηθεί ως χώρα αυτό δείχνει το αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς αν θα ασχοληθούν με το θέμα των επιδόσεων των μαθητών, ο Στέφανος Παραστατίδης απάντησε: «Από τη δική μας την πλευρά ναι. Ζητούμενο για εμάς είναι να παραμείνει η παιδεία ένας μοχλός κοινωνικής κινητικότητας. Έχουμε πάει πια σε δύο κόσμους δηλαδή ο ένας τα καταφέρνει και ο άλλος μένει πίσω και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την συμπερίληψη που είναι βασική έννοια για την σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Και με άρθρα και με παρεμβάσεις και στη Βουλή ακόμη και στον προϋπολογισμό η δική μου ομιλία σκέφτομαι να περιστραφεί γύρω από τα αποτελέσματα και τον ρόλο της Παιδείας».

Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «Εγώ νομίζω ότι οι δημοσκοπήσεις είναι καλές δεν είναι κακές για το ΠΑΣΟΚ και τσιμπάει και νομίζω ότι έχει σοβαρά περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύω ότι κομβικές θα είναι οι ευρωεκλογές, εκεί θα έχουμε μια πραγματική αποτύπωση. Εγώ αισιοδοξώ θεωρώ ότι θα έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ξεκάθαρα ο πρωταγωνιστής από την πλευρά της αντιπολίτευσης μετά τις ευρωεκλογές και από εκεί και πέρα βεβαίως οφείλει να διαμορφώσει μια πορεία η οποία θα το φέρει στο τιμόνι αυτής της χώρας στις επόμενες εκλογές».

Στην ερώτηση αν είναι ανοιχτοί σε ζυμώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Αριστερά, ο κ. Παραστατίδης απάντησε: «Ανοιχτοί στο επίπεδο των ιδεών εντός της Βουλής βεβαίως και είμαστε, και στο πεδίο της βάσης και των μεσαίων και των μικρών στελεχών. Η Νέα Αριστερά τώρα ξεκινά πρέπει να δούμε τι λεει, για το ΣΥΡΙΖΑ δεν μου είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο ιδεολογικός προσανατολισμός. Έχουν ένα δρόμο να ξεκαθαρίσουν τα ιδεολογικοπολιτικά στις δύο αυτές δομές από εκεί και πέρα στο πεδίο της πολιτικής να συζητήσουμε και όπου συμφωνούμε να προχωρήσουμε, η Βουλή είναι το πολιτικό γήπεδο και εκεί να δούμε τις συμφωνίες μας».

Όσον αφορά στην οπαδική βία, είπε: «Δεν είναι το ζητούμενο τα μέτρα, είναι η εφαρμογή ή μη των μέτρων. Υπάρχουν νόμοι από το 2012, υπάρχει από το Συμβούλιο της Ευρώπης συμφωνία από το 1988».

«Υπάρχει υστέρηση πολιτικής βούλησης και υπάρχει και μια νοοτροπία στην οποία ακόμη και οι ομάδες οι ίδιες δεν βάζουν την βία απέναντι. Λειτουργούμε ακόμη και εδώ πελατειακά δηλαδή οι ημέτεροι», υπογράμμισε.