Η κίνηση της Ελλάδας να κρατήσει ζωντανό το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας, που θα διεξαχθεί τελικά στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, παρά την γενικότερη στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα η Τουρκία σχετικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ, αναγνωρίστηκε δεόντως από τη Καγκελαρία.

Όπως συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνάντηση Σολτς – Μητσοτάκη, η χώρα μας με την στάση της δείχνει υπευθυνότητα και διατηρώντας τις ισορροπίες στην περιοχή, παρά τη διαφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα σχόλια Ερντογάν για τη Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: Τετ α τετ Μητσοτάκη - Σολτς: Έμφαση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη συνεργασία σε ενέργεια - μεταναστευτικό (Εικόνες, Βίντεο)

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν με ΜΟΕ και μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Σημειώνεται πως στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας θα συναντηθούν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι το μεταναστευτικό και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)

Παράλληλα, αναγνωρίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως βασικός συνδετικός κρίκος για τις σχέσεις μεταξύ της Δύσης και της Μέσης Ανατολής.

Στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν σήμερα στην Καγκελαρία οι ηγέτες Γερμανίας και Ελλάδας δεν τέθηκε σχεδόν καθόλου το ζήτημα της οικονομίας της χώρας μας. Και αυτό γιατί δεν θεωρήθηκε σκόπιμο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα αυτό ήταν σαν να μην υπάρχει με δεδομένο το γεγονός πως η οικονομία της χώρας έχει μπει σε θετική πορεία.

Ωστόσο, πολύ ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε το μεταναστευτικό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτείνει στον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς να αναπροσαρμόσει την μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας, που μέχρι στιγμής βασίζεται στις διευρυμένες παροχές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Γερμανία θα μετατραπεί σε χώρα «μαγνήτη» για τους μετανάστες και η χώρα μας για μία ακόμη φορά θα αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό.