Την πρωτοβουλία στο χώρο της Υγείας επιχειρεί να αναλάβει εντός της αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου ολοκλήρωσαν ήδη κύκλο περιοδειών τους σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας. Στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την πρωτοβουλία στην Υγεία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σπαράσσεται από τις σκληρές εσωκομματικές αντιπαραθέσεις του, επιστρατεύεται ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μία στις τρεις κλινικές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Μακεδονίας αντιμετωπίζει κίνδυνο διακοπής λειτουργίας, αφού λειτουργεί με 1 έως 3 γιατρούς. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την οποία κατέθεσε στη Βουλή, από κοινού με τον βουλευτή και τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Γιάννη Τσίμαρη.

Στην σχετική ερώτηση γίνεται λόγος για επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας στα νοσοκομεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), λόγω σοβαρών ελλείψεων σε αναισθησιολόγους, καθώς η κάλυψη των οργανικών θέσεων στη συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα ανέρχεται μόλις στο 53,5%, ενώ η αντίστοιχη, επίσης ανεπαρκής, κάλυψη πανελλαδικά ανέρχεται στο 72%