Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 22,5 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24. Έκπληξη αποτελεί το ΠΑΣΟΚ, που για πρώτη φορά, ύστερα από περίπου 12 χρόνια, περνά στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,7% και το ΠΑΣΟΚ 16%. Επίσης, το ΚΚΕ απέχει μόλις 4,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με 10,6%.


 


Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, με τη Νέα Δημοκρατία να παίρνει 31,1 μονάδες, το ΠΑΣΟΚ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι στο 12,9 έναντι 11,9. Σε αυτήν την περίπτωση, το ΚΚΕ είναι 3,3 μονάδες πίσω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή στο 8,6%.





Δημοσκόπηση Opinion Poll: Φορολογικά μέτρα, γνώμη για κυβέρνηση, Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ


Σε ό,τι αφορά τα νέα φορολογικά μέτρα, οι γνώμες των ερωτηθέντων βρίθουν, αφού αρνητικά κείμενο είναι το 46,1%, ενώ θετικά διάκειται το 42,7%. Μείζον πρόβλημα παραμένει η ακρίβεια, καθώς συγκεντρώνει 61,1%, με την οικονομία να ακολουθεί στο 38,4% και την ανεργία στο 16,7%. 





Σε ό,τι αφορά τον βαθμό ικανοποίησης για την κυβέρνηση, αρνητική απάντηση έδωσε το 70% και θετική το 28,3%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, συγκεντρώνει 38,9% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, υπερτερώντας άνω των 30 μονάδων τόσο του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και του Στέφανου Κασσελάκη



Χάνει δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη


Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που ερωτήθηκαν σε αυτήν τη δημοσκόπηση της Opinion Poll τόνισαν, πλειοψηφικά, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει δυνάμεις με αρχηγό τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς το 50% συνέτεινε σε αυτό, ενώ το 39% απάντησε αρνητικά. Σε ό,τι αφορά αν θα ψήφιζαν ένα κόμμα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, το 54% απάντησε θετικά, ενώ το 41% αρνητικά.