«Η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής της εξέγερσης της φοιτητικής νεολαίας της πατρίδας μας απέναντι σε μια δικτατορία σκληρή, σε ένα καθεστώς άδικο και αυταρχικό που στέρησε από τον ελληνικό λαό για 7 χρόνια την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, την ίδια τη ζωή», επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη, με ανάρτησή της στο Facebook, με αφορμή τον εορτασμό από τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

*Διαβάστε εδώ: Πολυτεχνείο: Συμπληρώνονται σήμερα 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση - "Αστακός" η Αθήνα - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ


Δώρα Αυγέρη: Δημοκρατικό μας καθήκον να μην αφήσουμε τους αγώνες και τις κατακτήσεις εκείνης της γενιάς να χαθούν

Η Δώρα Αυγέρη στην ανάρτησή της τονίζει πως «είναι δημοκρατικό μας καθήκον να μην αφήσουμε τους αγώνες και τις κατακτήσεις εκείνης της γενιάς να χαθούν, αλλά και ιερό χρέος να παλεύουμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας.

Να μην ξεχάσουμε τι οδήγησε στη χούντα, ποια καθεστώτα και ποιες συνθήκες το υποκίνησαν και το εξέθρεψαν, ποιοι το στήριξαν και ποιοι σώπασαν.

Ποιοι πάλεψαν και αντιστάθηκαν, βάζοντας ακόμη και τα κορμιά τους μπροστά στις κάνες και τα τανκς.

Τιμή στους νεκρούς που δεν θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μνήμη και εκείνους που έζησαν και πάλεψαν στη συνέχεια για πραγματική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».