Πλέον υπάρχουν κριτήρια που μπαίνουν σε εφαρμογή για τις διοικητικές θέσεις. Δεν μπορεί να γίνει διοικητής ένας ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ, εκτός αν έχει πτυχίο στη διοίκηση, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη γραμμή που έδωσε για το νομοσχέδιο που αφορούσε το πώς θα επιλέγονται οι διοικητές των νοσοκομείων και φορέων του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισε: «Είπε όχι στα πάντα. Όχι στο να απαιτούμε πτυχίο σε συνάφεια με τη θέση, όχι στην εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια με τη θέση, όχι στο να περνάνε οι υποψήφιοι διοικητές τεστ δεξιοτήτων, όχι σε όλα.

Εγώ σέβομαι απολύτως ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογίες, τοποθετήσεις σε κάθε κόμμα. Αλλά υπάρχουν κάποιες τοποθετήσεις που για μας είναι πέρα και πάνω από κόμματα».

Σε ερώτηση αν μπορούν να συνεργαστούν με διοικητές που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Στο Υπουργείο Παιδείας, εγώ προσωπικά είχα επιλέξει ανθρώπους σε καίριες θέσεις, επικεφαλής σε φορείς σημαντικούς, οι οποίοι δεν είναι από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός ο ίδιος στο υπουργικό συμβούλιο έχει ανθρώπους που δεν προέρχονται από τον πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας. Άρα αυτό αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν έχουμε κομματικές παρωπίδες».

Σχετικά με τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης που κάνουν λόγο για μεγάλο ποσοστό δυσαρέσκειας ως προς τη λειτουργία της κυβέρνησης, τόνισε: «Η εντολή του ελληνικού λαού είναι πρόσφατη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μια λευκή επιταγή επ' ουδενί, ίσα ίσα που είναι μία εντολή ευθύνης, πολύ υψηλών απαιτήσεων και πολύ υψηλών προσδοκιών.

Η εντολή του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη. Τα κεφάλια μέσα, δουλεύετε σκληρά. Ο πρωθυπουργός είναι πάρα πολύ αυστηρός με τον εαυτό του, είναι πολύ αυστηρός μαζί μας και η αξιολόγηση είναι πολύ σκληρή. Έχει άμεση εικόνα για όλους μας, γιατί μιλάει με όλους μας, έχει καθημερινή επαφή με όλους μας και ξαναλέω ότι οι απαιτήσεις του είναι πάρα πολύ υψηλές».

Για την αντιπολίτευση ανέφερε: «Εμείς θέλουμε γόνιμη αντιπολίτευση, που να μας ασκεί κριτική, με προτάσεις, όχι αντιπολίτευση του όχι σε όλα».

Απαντώντας στο αν θα ξαναδούμε κάποιον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ σε θέση διοίκησης, είπε: «Εκτός αν ο ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ έχει πτυχίο σε σχέση με τη διοίκηση, έχει εργασιακή εμπειρία σε σχέση με τη διοίκηση, έχει περάσει τεστ δεξιοτήτων. Πλέον υπάρχουν κριτήρια που μπαίνουν κατ’ εφαρμογή. Η ευθύνη για την επιλογή των διοικήσεων αυτών είναι στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιλέγει να βάλουμε πρόσθετα φίλτρα αξιοκρατίας».