«Αυτοί που αποχώρησαν από το κόμμα θα έπρεπε να παραδώσουν την έδρα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί µε ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σημειώνοντας πως ισχύει η χείρα φιλίας προς την Έφη Αχτσιόγλου.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Τσίπρας σημείωσε πως υπάρχει δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και απέρριψε τα περί επιτροπείας. Επίσης, ανέφερε πως τα όργανα λειτουργούν και συνεχίζουν να λειτουργούν.

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως «πονάει το κόμμα που το έφτασε εκεί που το έφτασε».

Διαβάστε ακόμα: Πέτρος Κόκκαλης: Δεν έχω εμπιστοσύνη στην επάρκεια του Στέφανου Κασσελάκη - Προβληματισμένος ο Αλέξης Τσίπρας

Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, ο Γιώργος Τσίπρας είπε πως μετά την εκλογή Κασσελάκη υπήρξε μια ανώμαλη κατάσταση που θα ξεπεραστεί.

Τέλος, ο Γιώργος Τσίπρας άφησε αιχμές για στελέχη, λέγοντας πως «δεν παλεύουμε όλοι στο κόμμα για τον ίδιο στόχο».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους οι δύο που αποχωρήσαν από το κόμμα

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Έχουν αποχωρήσει από το κόμμα, κανονικά πρέπει να παραδώσουν την έδρα.

Ερωτηθείς αν ισχύει η χείρα φιλίας προς την κα Αχτσιόγλου

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Βεβαίως και ισχύει

Αναφορικά με τα περί επιτροπείας

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Τα θέματα επιτροπείας και τα λοιπά δεν υφίστανται, υπάρχει ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, υπάρχουν όργανα εκλεγμένα από το συνέδριο ή από την κεντρική επιτροπή και αυτά λειτουργούνε.

Σχετικά με την παρέμβαση Τσίπρα

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν γνωρίζω καθόλου τι έχει συζητηθεί ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και όποιους συνάντησε. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος προφανώς πονάει το κόμμα το οποίο αυτός το έφτασε εκεί που το έφτασε και που έχει ακόμα μεγάλες προοπτικές μπροστά του.

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Οι πάντες γνωρίζουν ότι με την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα βρεθήκαμε αρκετά παρακάτω από το 17,8%.

ΔΗΜ: Σε τι ποσοστό παρέλαβε ο κ Κασσελάκης;

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν έχει πολύ σημασία γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχαν δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις αλλά είναι σίγουρο ότι ήμασταν πολύ παρακάτω. Αυτό δεν είναι δικαιολογία ότι είναι καλό να φτάσουμε στο ποσοστό του περασμένου Ιουνίου δηλαδή η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά να διατηρήσουμε το ποσοστό του Ιουνίου, πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι σε τι καλούμε τον κόσμο και που στοχεύουμε και εμείς οι ίδιοι αλλά είναι ένα ορισμένο αριθμητικό σημείο κρίσιμο. Αν πήγαινε κανείς χειρότερα από τον Ιούνιο κάτι δεν πάει καλά ειναι προφανές. Η βάση είναι αυτή δεν είναι κάτι άλλο, δεν νομίζω ότι η στόχευση μπορεί να είναι τόσο χαμηλή.

Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Είναι νωρίς γιατί έχει προηγηθεί μια εξαιρετικά ανώμαλη κατάσταση εδώ και ενάμιση μήνα που εξελέγη ο Στ. Κασσελάκης και αυτή είναι και η μεγάλη ζημιά που γίνεται. Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης τρίβει τα χέρια του με όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε κυρίως μετά τις εκλογές και αυτό θα ξεπεραστεί, ήδη ξεπερνιέται ελπίζω σε 10-15 μέρες να μην συζητάμε καθόλου για τα εσωκομματικά. Διαφορετικές απόψεις πάντα θα υπάρχουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτές μπορούν να λύνονται με ένα δημοκρατικό στα όργανα εφόσον όλοι παλεύουμε για τον ίδιο στόχο. Απ’ ότι φάνηκε δεν παλεύουμε για τον ίδιο στόχο όλοι. Δεν τέθηκε ούτε ένα πολιτικό ζήτημα μέχρι τώρα δηλαδή όταν ξεκινάς από την πρώτη μέρα τέτοια σφοδρή επίθεση κατά μέτωπο και στον πρόεδρο και στο κόμμα προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν ήταν πολιτικά ζητήματα.

ΔΗΜ: Ήταν προσωπικές φιλοδοξίες;

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Εμπλέκονται και αυτές μέσα...

ΔΗΜ: Υπήρχαν επιχειρηματικά συμφέροντα;

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν θα μιλήσω για τέτοια πράγματα κάποια στιγμή θα γίνει απολογισμός και θα ειπωθούν τα πράγματα. Είμαστε σε μια εξαιρετικά θερμή ακόμα κατάσταση, μόλις πριν από μια εβδομάδα αποχώρησαν, δεν θα βοηθούσε να μπω σε τέτοιες εκτιμήσεις Πάντως σίγουρα βοηθιέται ο κ. Μητσοτάκης απ’ όλη αυτή την κατάσταση.

Ερωτηθείς αν θα είναι ευθύνη της ηγεσίας στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Στο απίθανο ενδεχόμενο που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο θα πρόκειται προφανώς για αποτυχία της νέας ηγεσίας.

Ερωτηθείς τι θα σηματοδοτήσει η πιθανή αποχώρηση βουλευτών

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Ας γίνει πρώτα κάτι από αυτά που λέτε όχι αυτό που λέτε γιατί δεν το θεωρώ καθόλου πιθανό και μετά να το συζητήσουμε. Να σας θυμίσω το 2015 μπορεί μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου κανείς να μην νοιάστηκε για το τι θα απογίνει η ομάδα τότε του Λαφαζάνη αλλά μέχρι τις εκλογές και οι δημοσκοπήσεις ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικές για το νέο εγχείρημα τότε που προέκυψε μέσα από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε ένα ορισμένο σπρώξιμο προς τα εκεί. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία δυναμικών κέντρων όσο γίνεται να αποψιλωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.