Να επιστρέψουν τις έδρες τους όσοι αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. Όπως σημείωσε ο Πέτρος Παππάς το καταστατικό προβλέπει πως οι έδρες ανήκουν στο κόμμα. «Οι έδρες ανήκουν στο κόμμα, πρέπει να παραδώσουν τις έδρες αυτοί που θα φύγουν», είπε ο Πέτρος Παππάς, σημειώνοντας πως «όλοι έχουμε υπογράψει συμφωνητικό με τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα».

Στην ερώτηση για το ποια είναι η άποψή του για τα περί βούρκου που ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Πέτρος Παππάς είπε «να σταματήσει ο βούρκος της εσωστρέφειας. «Πρέπει να ασχοληθούμε με τις εκλογικές μας περιφέρειες και όχι με μια πανελλαδική συνδιάσκεψη που δεν είναι θεσμοθετημένη», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Παππάς. Ζήτησε να σταματήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ να σέρνουν το κόμμα σε έναν βούρκο εσωστρέφειας.

«Με προσβάλλει το γεγονός ότι οι εκλεγμένοι βουλευτές πρέπει να ασχολούμαστε με μια πανελλαδική συνδιάσκεψη που δεν είναι θεσμοθετημένη»,
δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Δεν μπορεί διαδόσεις και διαρροές μίας εσωτερικής διαδικασίας να έχουν σχέση με τα προβλήματα της κοινωνίας, όλα αυτά είναι παραφιλολογία. Να ασχοληθούν γι'αυτό το οποίο τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός και όχι με διαδικτυακές συνεδριάσεις και αυτοαναφορικές δηλώσεις», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Ως το τέλος της εβδομάδας η αποχώρηση των "6+6" της Αχτσιόγλου - Οι 10 βουλευτές της νέας ΚΟ, με τον Χαρίτση επικεφαλής

Διαβάστε αποσπάσμτα από τη συνέντευξη του Πέτρου Παππά στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Πέτρος Παππάς, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Εμένα με προσβάλει το γεγονός ότι όλοι εμείς οι εκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης πρέπει να ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή με μια διαδικασία η οποία δεν είναι και θεσμοθετημένη κομματικά, με κάποιες διαρροές, με κάποια σύσκεψη διαδικτυακή κάποιων στελεχών που έγινε με κανένα αποτέλεσμα προφανώς, και δεν ασχολούμαστε με αυτό που πρέπει να ασχοληθούμε που είναι οι εκλογικές μας περιφέρειες και οι άνθρωποι οι οποίοι μας εξέλεξαν για να τους εκπροσωπήσουμε στο κοινοβούλιο για να εκπροσωπήσουμε τα προβλήματά τους.

Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να σχολιάσω μια διαρροή μιας εσωτερικής διαδικασίας η οποία δεν έχει και καμία θέση αυτή τη στιγμή στη κοινωνία με τα προβλήματα τα οποία έχει. Η κοινωνία βρίσκεται αλλού, έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να ασχολείται με μια παραφιλολογία του τι ειπώθηκε σε μια διαδικτυακή σύσκεψη.

Απαντώ στους συναδέλφους μου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ να ασχοληθούν με αυτό για το οποίο τους έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός το οποίο είναι να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να αναδεικνύουν τα προβλήματα της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να ασχοληθεί με αυτοαναφορικές διαδικασίες, με διαδικτυακές συνεδριάσεις, με διαρροές οι οποίες ειπώθηκαν ή δεν ειπώθηκαν κάποιοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί για το χώρο μας. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τελειώνουν χθες. Καλώ τους συναδέλφους μου να κάνουν αυτό για το οποίο εκλέχτηκαν, πρέπει να κάνουν αποτελεσματική αντιπολίτευση αναδεικνύοντας τα προβλήματα των πολιτών».

Ερωτηθείς αν μπορούν να κρατήσουν την έδρα τους οι βουλευτές που αποφασίσουν να φύγουν από το κόμμα

«Έχουμε ένα καταστατικό το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε μόνο όποτε το θέλουμε και όποτε δεν μας συμφέρει να μην το τηρούμε. Το καταστατικό προβλέπει ότι οι έδρες ανήκουν στο κόμμα. Είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα, τηρούμε το καταστατικό μας, τηρούμε τις αποφάσεις των συνεδρίων και της Κεντρικής Επιτροπής μας. Εκτός του καταστατικού όλοι οι βουλευτές οι υποψήφιοι έχουμε υπογράψει και ένα συμφωνητικό ιδιωτικό με το ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο προβλέπεται ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα».

Ερωτηθείς γιατί δεν τους διαγράφει ο κ. Κασσελάκης

«Δεν άκουσα ποιες θέσεις ακριβώς παίρνει κάποιος και ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας μας μπορεί να ασχολείται με διαρροές μιας διαδικασίας διαδικτυακής. Εγώ ζητώ από τους συναδέλφους μου να κάνουμε αυτό για το οποίο οριστήκαμε όλοι, να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες των περιφερειών μας. Θεωρώ ότι όλοι θα έπρεπε να βρισκόμαστε στις εκλογικές μας περιφέρειες και όχι σε διαδικτυακές συσκέψεις».

Σχετικά με το «βούρκο του διαδικτύου»

«Όλη αυτή η κριτική η οποία γίνεται, όλη αυτή η εσωκομματική διαδικασία η οποία δεν αφορά κανέναν θα έπρεπε να σταματήσει. Θα πρέπει να σταματήσουμε να σέρνουμε το κόμμα σε ένα βούρκο εσωστρέφειας. Πρέπει να ασκήσουμε επιτέλους αποτελεσματική αξιωματική αντιπολίτευση, πρέπει να μιλήσουμε με τους πολίτες, δεν ενδιαφέρεται πλέον ο κόσμος για αυτό το εσωκομματικό σήριαλ το οποίο χτίζουνε κάποιοι».