Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι στα λεωφορεία που μεταφέρουν από και προς τις σχολικές μονάδες μαθητές όλων των ηλικιών, σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι έλεγχοι και οι βεβαθωμένες παραβάσεις φέτος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τον υπουργό Προατασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, να ζητά συνεχή μπλόκα προκειμένου να είναι δεδομένη η ασφάλεια των μαθητών.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού πριν από λίγο "το 2022 βεβαιώθηκαν 1.379 παραβάσεις μετά από 23 χιλιάδες περίπου (23.358) ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία. Φέτος, μέχρι και 31 Οκτωβρίου, έχουν διενεργηθεί σε όλη την Επικράτεια πάνω από 25 χιλιάδες (25.678) έλεγχοι λεωφορείων που ανέλαβαν σχολικές εκδρομές και βεβαιώθηκαν συνολικά 2.640 παραβάσεις, εκ των οποίων 1.063 για ταχογράφο, 595 για μη τήρηση ωραρίου εργασίας και 199 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας".
Η εντολή του υπουργού προς τις υπηρεσίες τροχαίας σε ολόκληρη τη χώρα είναι πως οι έλεγχοι πρέπει να διενεργούνται σε καθημερινή βάση τόσο στις μεγαλουπόλεις, όσο και στην περιφέρεια.

Η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη