Εισηγήσεις να κάνει άνοιγμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Παραπολιτικά» 90,1 και του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικές προτάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει δεχτεί από τον Μιχάλη Κατρίνη και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.


Παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Η παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο 18/11 ήταν, όπως φαίνεται, και μια ευκαιρία για να δώσει συνέχεια στο θέμα της διεύρυνσης για το ΠΑΣΟΚ. Όπως φάνηκε, ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέπει διεύρυνση ακόμα και με όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως με πρόσωπα που αποτελούν… κόκκινο πανί. 

«Διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ με γενναιοψυχία και αξιοπρέπεια, χωρίς μιζέρια» ήταν το μήνυμα που έστειλε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν δύο βασικά θέματα.

Το πρώτο ήταν η κατεύθυνση του κόμματος, η οποία συνοψίστηκε στα εξής: Μονομέτωπος με τη ΝΔ, από τη μία, δεν ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη. «Δεν πρέπει να μπούμε σε καβγά μικρών» συμφώνησαν και εξ αυτού δεν ασχολήθηκαν καθόλου με ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανο Κασσελάκη. Επίσης, συμφώνησαν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προτάξει την προγραμματική ατζέντα του και τη δική του κυβερνητική πρόταση.

Το δεύτερο θέμα ήταν αυτό της διεύρυνσης, στο οποίο αναφέρθηκαν πολλά στελέχη. Το θέμα έβαλε ο Μιχάλης Κατρίνης, αλλά και η Τόνια Αντωνίου, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, η Έφη Χαλάτση, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης (ο οποίος πρότεινε μάλιστα να δημιουργηθεί επιτροπή για να ασχοληθεί με το θέμα αυτό) και άλλοι.

Στον αντίποδα, αρνητικοί ήταν ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ενώ ο Φίλιππος Σαχινίδης τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης μεν (και υιοθέτησης της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1977-1981), αλλά όχι με στελέχη που, όπως είπε, «μας έβριζαν ως ''γερμανοτσολιάδες'' το 2010».