''Από την μία έχουμε ένα ισχυρό κέντρο εξουσίας, μία ισχυρή κυβέρνηση και από την άλλη καθόλου αντιπολίτευση. Είναι μία παθολογία του πολτιικού συστήματος.', επισήμανε ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;» με τους Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή.

Ο ίδιος επισήμανε ότι είμαστε σε μία απολύτως ιδιαίτερη συνθήκη. Επισήμανε ότι αυτό δεν μπορεί ριζικά να αλλάξει μέχρι τις εκλογές του 2027, την αποδοχή της κυβέρνησης αλλά και την δοκιμασία των Ευρωεκλογών, όπου θα είναι σταθμός. Οι Ευρωεκλογές θα παράξουν πολιτικό αποτέλεσμα.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την 2η θέση, επισήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα παραμείνουν στις ευρωεκλογές χαμηλά στα ποσοστά με μεγάλη απόσταση. Το 2ο κόμμα τόνισε ότι δεν μπορεί να απαντηθεί, διότι δεν θα είναι καθαρό το αποτέλεσμα που θα καταγράφεται λόγω των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ. ''Βρισκόμαστε σε μία πολύ έντονη μετάβαση και κορύφωση αυτής της κρίσης για το πως θα διαμορφωθεί η 2η θέση'', ανέφερε.